Știrea zilei

Noi restrictii pregatite de autoritati. Circulatia interzisa de la ora 20.00 si magazine inchise de la ora 16.00

Magazinele din Bucuresti ar putea fi inchise la ora 18.00, chiar la 16.00, in weekend, iar numarul clientilor sa fie limitat astfel incat pentru fiecare persoana sa se asigure o suprafata patru metri patrati. De asemenea, ar putea fi inchise afterschool-urile si locurile de joaca pentru copii, potrivit Digi 24.

Conform propunerilor discutate, se va face diferentiere de restrictii intre cele din weekend si restul saptamanii. Magazinele sa fie inchise la 16, iar circulatia sa fie restrictionata de la ora 20.00 pentru weekend. Masurile existente pentru celelalte zile ale saptamanii raman neschimbate.

Prefectul municipiului Bucuresti, Alin Stoica, a transmis ca a cerut o analiza “serioasa” urmata de propuneri de masuri pentru limitarea raspandirii SARS-CoV-2 in Capitala.

PUBLICITATE

De asemenea, acolo unde incidenta este crescuta – se discuta inca daca sa se ia in calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restrictii nationale.

Raed Arafat, despre variantele aflate pe masa guvernantilor.
Raed Arafat, seful DSU a declarat ca astfel de masuri au avut succes in alte tari.

„Da. In anumite momente si poate pentru a reduce activitatile neesentiale, da. Vedem tari care au aceste carantine de noapte, care incep de la 18 in Franta, de la 21 in alte tari, iar la noi la 22. Da, este o masura importanta care poate sa reduca contactul si mobilitatea care duc la raspandirea virusului. (…) Noi nu am fost adeptii unor masuri dure, unor masuri radicale, dar nici nu putem sa stam sa vede cum unii incalca regulile sau nu respecta regulile si cum spitalele sunt pline cu pacienti”, a spus Raed Arafat.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close