Știrea zilei

Alertă meteo ANM! Se întoarce iarna în România. Vreme geroasă la început de martie

După ce în ultimele zile am avut temperaturi de primăvară în toată regula, specialiștii ne avertizează ca vremea se va răci brusc în cea mai mare parte a țării, începând cu luna martie. Va fi iarnă în toată regula în prima lună a primăverii!

Alertă meteo ANM! Se întoarce iarna în România. Vreme geroasă la început de martie

După ce în ultimele zile am avut temperaturi de primăvară în toată regula, specialiștii ne avertizează ca vremea se va răci brusc în cea mai mare parte a țării, începând cu luna martie. Va fi iarnă în toată regula în prima lună a primăverii.

PUBLICITATE

“Țara va fi traversată de un front atmosferic rece, care va afecta mai ales nordul și estul teritoriului. Maximele nu vor mai depăși 4-6 grade în nordul Moldovei, cea care va simți prima răcirea despre care vorbim. În jumătatea de nord a țării, temperaturile maxime vor fi de 10-12 grade.

În sud, chiar dacă vor fi valori mai coborâte decât ieri, încă vor mai fi 16-18 grade în Oltenia și Muntenia. Vântul va afecta toate regiunile țării. Vom avea un început de martie cu un aspect de sfârșit de iarnă”, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, pentru Digi24.

Vremea în luna martie

PUBLICITATE

Valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, în următoarele patru săptămâni (1 – 29 martie 2021), în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare în prima parte a intervalului şi apropiate de cele normale după jumătatea lunii martie, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform estimărilor, în săptămâna 1 – 8 martie, valori termice vor fi în jurul celor specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a ţării.

Alertă meteo ANM! Se întoarce iarna în România. Vreme geroasă la început de martie

De asemenea, în săptămâna 8 – 15 martie, pe întreg teritoriul României, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendinţă uşor deficitară în regiunile extracarpatice.

Potrivit ANM, în intervalul 15 – 22 martie, în toate regiunile sunt estimate temperaturi medii ale aerului ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Totodată, pe durata săptămânii 22 – 29 martie, mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în întreaga ţară, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. ANM precizează că fenomenele meteo extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close