Știrea zilei

Cutremur în Europa! Se închide totul în Uniunea Europeană!? Avertizare cumplită

Chiar dacă avem vaccinuri împotriva coronavirusului, pandemia este departe de a se termina. Joi, 21 ianuarie, a avut loc o videoconferință între liderii țărilor membre Uniunii Europene. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat cu privire la un aspect important.

Se închid granițele în Uniunea Europeană!? Ursula von der Leyen a lansat un apel la oamenii din țările membre ale Uniunii Europene să nu călătorească între țările din bloc. Președintele Comisiei Europene a mai spus că situația este foarte gravă în ceea ce privește coronavirusul.

Totuși, în cadrul videoconferinței celor 27, Ursula von der Leyen a subliniat că oamenii care vor avea undă verde la călătorii sunt cei care călătoresc în interes de serviciu sau pentru a primi servicii medicale.

PUBLICITATE

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat joi seară, după recomandările Centrului European pentru Controlul Bolilor (ECDC), că “toate călătoriile neesenţiale trebuie puternic descurajate”.

“Suntem tot mai îngrijoraţi pe tema diferitelor mutaţii” ale coronavirusului, a recunoscut Ursula von der Leyen.

Se închid granițele în Uniunea Europeană!? Președintele Comisiei Europene: O nouă definiţie mai exactă a zonelor de risc
Ursula von der Leyen a propus o nouă definiţie mai exactă a zonelor de risc din punct de vedere sanitar, cu o nouă categorie “roşu închis”.

PUBLICITATE

În cadrul UE, călătorii provenind din acest regiuni ar putea fi supuşi obligaţiei de a face un test înainte de plecare şi de a intra în carantină la sosire, relatează AFP.

În ce priveşte ţările din afara UE, “propunem măsuri suplimentare de securitate pentru călătoriile esenţiale spre Europa, de exemplu cerând un test înainte de plecare”, a adăugat ea.

Se dorește păstrarea funcționării pieței interne

Controlul frontierelor este o prerogativă naţională, dar europenii încearcă să se coordoneze pentru a păstra funcţionarea pieţei interne, transportul mărfurilor şi cotidianul muncitorilor transfrontalieri. Ei doresc să evite haosul care a urmat închiderii frontierelor în ordine dispersată atunci când pandemia a apărut în primăvară.

În faţa mutaţiilor coronavirusului (britanică, sud-africană), mai contagioase, mai multe ţări au înăsprit restricţiile în ultimele zile, ca Germania marţi. Olanda a anunţat joi seară o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii cu începere de la orele 21.00, iar Portugalia închiderea şcolilor.

Franţa a anunţat că va impune cu începere de duminică călătorilor din alte ţări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. O obligaţie care nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.

Testele vor fi recunoscute reciproc

Europenii au ajuns în cele din urmă să se se înţeleagă asupra recunoaşterii reciproce a rezultatelor testelor, atât PCR, cât şi antigenice rapide, un progres validat joi seară.

Pentru a detecta mutaţiile coronavirusului, Comisia Europeană a îndemnat statele membre ale UE să crească secvenţierea, considerând insuficient nivelul actual.

De asemenea, a lansat un apel la accelerarea vaccinării, protejând 70% din populaţia adultă înainte de sfârşitul verii şi 80% din personalul sanitar şi cei în vârstă de peste 80 de ani până în martie.

Obiective sprijinite de cei 27, a afirmat Ursula von der Leyen. “Este un efort enorm, dar realizabil”, a subliniat ea.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close