Știrea zilei

Vesti IMPORTANTE pentru SOFERI. Cine va plati reparatiile in caz de accident

O noua inițiativă legislativă ar putea schimba semnificativ piața RCA-urilor. Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul său un proiect, propus de ASF, care prevede decontarea directă între operatorii de RCA.

Mai exact orice păgubit dintr-un accident rutier își va putea repara mașina cu bani de la propriul asigurător, urmând ca acesta să îi recupereze de la firma șoferului vinovat de producerea accidentului.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF România: „Asiguratorul său întocmeşte dosarul de daună, are grijă să rezolve dosarul de daună până la repararea maşinii după care se decontează între ei, într-un interval de timp scurt, în maxim 10 zile.”

PUBLICITATE

Atenţie însă! trebuie îndeplinite 5 condiţii:

Decontarea directă se aplică numai pentru accidentele produse pe teritoriul ţării, în care au fost implicate DOUĂ maşini, ambele înmatriculate în România şi ai căror şoferi deţin RCA. În plus, trebuie ca accidentul să fi produs prejudicii doar vehiculelor, fără a exista victime omeneşti.”

Măsura, gândită în sprijinul a peste şase milioane de şoferi, devine astfel un factor decisiv atunci când ne alegem asiguratorul.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close