Știrea zilei

Ministrul Sănătății, vești proaste pentru români: „Aş prefera să închidem temporar…”

Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere în România, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că ar trebui introduse restricții mai severe. Ce anunț a făcut?

În ultimele zile, în România s-a constatat o creștere a numărului celor care se infectează cu noul coronavirus, lucru care îi îngrijorează pe specialiștii în sănătate. Ce spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre această situație și ce crede despre impunerea unui nou set de restricții?

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, precizări despre restricții și despre valul 3 al pandemiei de coronavirus

PUBLICITATE

Deși bilanțul oficial arată că zilnic sunt raportate peste 3000 de îmbolnăviri cu coronavirus, specialiștii sunt de părere că în orice moment situația se poate agrava, având în vedere că noua tulpină birtanică a coronavirusului deja se răspândește cu rapiditate în România. În acest context, din nou s-a pus problema închiderii școlilor.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că nu școlile sunt problema, ci locurile unde oamenii se întâlnesc și sunt ignorate regulile, mai exact petrecerile organizate în diferite spații. Astfel, ministrul Sănătății consideră că astfel de spații ar trebui închise pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile.

PUBLICITATE

Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean. La petreceri ar trebuie să fie respectate regulile(…). Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.

Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude”, a precizat Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit digi24.ro.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close