Știrea zilei

Orban a facut anuntul. Ce se intampla cu anul scolar 2020- 2021

Orban a facut anuntul. Ludovic Orban, premierul Romaniei, a declarat ca nu se pune problema ca anul scolar 2020-2021 sa fie compromis.

“Cum sa fie compromis? Abia ce a inceput anul scolar, stiti foarte bine situatia, ca sunt pe rosu cateva sute de scoli, pe sistem mixt 4.000 si ceva de scoli, restul scolilor functioneaza in regim normal. Noi am luat special aceasta decizie sa afectam cat mai putin procesul educational, dreptul la educatie al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie sa se duca la scoala, sa tina pasul cu materia si tocmai din acest motiv am stabilit aceste sistem care sa tina cont de situatia epidemiologica din fiecare comunitate locala”, a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban efectueaza o vizita de lucru la Ministerul Educatiei, impreuna cu vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, si ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

PUBLICITATE

Orban a facut anuntul.

Orban a anuntat ca a invitat la aceasta analiza si Ministerul Sanatatii si pe secretarul de stat Raed Arafat pentru a corecta eventualele disfunctionalitati, a imbunatati procesul educational si a proteja sanatatea copiilor.

Orban a mai anuntat ca luni se va decide in cadrul Comitetului pentru Situatii de urgenta noi restrictii pentru tarile care au nivel de infectare superior in ultimele 14 zile.

PUBLICITATE

Premierul a mentionat ca cei care vin in Romania si stau mai mult de 3 zile vor trebui sa intre in carantina. Acestia au dreptul ca in a 5-a zi sa faca un test COVID si daca acesta e negativ, atunci pot iesi din carantina. Cei care stau doar 3 zile in tara noastra nu vor fi obligati sa intre in carantina, dar sunt obligati sa prezinte un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore inainte de momentul intrarii in Romania.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close