Știrea zilei

Profesorul Streinu-Cercel rupe tăcerea. Ce spune, de fapt, despre toate problemele de la Matei Balș

Drama acestei zile de 29 ianuarie, de la Spitalul de boli infecțioase ”Matei Balș” crește de la oră la oră. Informațiile de ultimă oră anunță un total de 5 pacienți decedați în urma dramei de acolo. Alți 102 pacienți au fost transferați către alte spitale, iar o anchetă este în curs de desfășurare. Profesorul Streinu-Cercel, fostul manager, ia apărarea celor din spital, spunând că nu ar fi trbuit să se întâmple acest lucru, având în vedere că totul era în perfectă stare.

Profesorul Streinu-Cercel, declarații despre situația din spital

Unul din cei mai importanți foști manageri ai spitalului, profesorul Streinu-Cercel, a mers în această dimineață la locul dramei. În urma incendiului 5 persoane sunt declarate decedate, iar alte 102 au fost transferate către alte spitale din București.

PUBLICITATE

Informațiile de la prima oră concluzionau că incendiul ar fi fost cauzat de o aerotermă adusă de pacineți în saloanele afectate de lipsa de agent termic. De altfel, declarațiile aparținătorilor pacienților, au declarat reporterilor Impact.ro, că au fost nevoiți să aducă aceste aeroterme din acest motiv. Profesorul Streinu-Cercel declara în această dimineață că nu au existt probleme cu căldura, și că nu-și explică situația fără precedent.

”În ultima perioada nu au fost probleme cu căldura. Mai mult, noi suntem într-un plin proces de a ne pune propriile noastre centrale, dar probleme cu căldura nu au fost. Instalațiile au fost verificate ultima dată în noiembrie iar instalația de oxigen care a fost refăcută în totalitate este din noiembrie – decembrie și chiar luna ianuarie. Practic revizuirile au fost făcute în mod constant.”, declara profesorul Streinu-Cercel.

”Toate camerele au suplimentare de oxigen”

PUBLICITATE

Mulți pacienți, conform mărturiilor membrilor familiilor acestora, spun că era foarte frig în saloane. Din acest motiv s-a apelat la folosirea aerotermelor în saloane, pentru încălzirea pacienților. Alte informații spun că medici de pe secția unde a avut loc incendiul, ar fi tras semnale de alarmă cu privire la lipsa agentului termic și a apei calde.

În același context, profesorul Streinu-Cercel, declara în această dimineață, că toate saloanele erau alimentate suplimentar cu oxigen, asta putând deveni un risc și mai mare, iar drama ar fi putut fi și mai amplă.

„În toată clădirea respectivă au fost internați pacienți cu COVID-19 în stare medie-severă, deci dependenți de oxigen. Toate camerele au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct și făcut după toate criteriile. Nu știm de la ce a pornit acest incendiu.”, a mai declarat Streinu-Cercel.

Informațiile, spun surse din spital, ar fi ajuns și pe masa primarului general, dar nu s-a luat nicio decizie. Surse din spital, spun că la momentul incendiului unii pacienți ar fi sărit pe geamuri pentru a-și salva viața.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close