Știrea zilei

Medicul Adrian Streinu Cercel a demisionat. Ce se întâmplă la Institutul ”Matei Balș”

Știrea acestei dimineți este că Adrian Streinu Cercel a renunțat la funcția pe care o deținea la Institutul ”Matei Balș”. Conform informațiilor date de Știrile PRO TV, celebrul medic, Adrian Streinu Cercel a demisionat în această dimineață din funcția de manager al Institului ”Matei Balș”. Decizia vine ca urmare a noii funcții, cea de senator din partea Partidului Social Democrat.

Adrian Streinu Cercel pleacă de la ”Matei Balș”

Adrian Streinu Cercel a demisionat după ce a candidat și câștigat pe listele partidului în noua legislatură a Parlamentului României. După intrarea ca senator în Parlament, actuala funcție, cea de manager, venea în contradicție cu funcția de senator. Din postura de senator, Adrian Streinu Cercel a ajuns, în urma voturilor din Senat, Președintele Comisie de Sănătate.

PUBLICITATE

Până la un nou concurs pentru funcția de manager a Institutului, a fost pus ca manager intermar medicul Maria Nițescu, medic primar specialitatea igienă alimentației și nutriție, mai relatează Știrile PRO TV.

De la începutul pandemiei a fost, până în aprilie, coordonator al Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătăţii. După această dată, medicul a fost demis de către ministrul Nelu Tătaru.

Totul a plecat de la faptul că a promovat o campanie de testare în masă, în colaborare cu edilul Capitalei de atunci, Gabriela Firea. Planul, denumit generic plan de vacanţă”, conform ministrului de atunci de la Sănătate, nu se afla în viziunea Guvernului.

PUBLICITATE

Medicul lasă în urmă un scandal și acuzații grave

În plină pandemie, în luna iulie, medicul era acuzat de abuz de putere. Acuzațiile fuseseră formulate de Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă. Acestea făceau referire la decizia managerului Institutului ”Matei Balș” de a detașa medicii de la ATI la institutul pe care Adrian Streinu Cercel îl conducea. Medicul Şerban Bubenek, reprezentatul SRATI, făcea public acuzațiile de abuz de putere împotriva medicului, declarând la acea dată:

„PROTESTĂM ŞI NE OPUNEM ENERGIC împotriva oricărei viitoare forme de detaşare (voluntară sau nu) a personalului de specialitate ATI (medici şi asistente) în secţia ATI a Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş! Motivul este unul simplu. Este cunoscut şi Dumneavoastră şi Ministerului Sănătăţii.

De peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere al prof. dr. Adrian-Streinu-Cercel, secţia ATI de la IBI Matei Balş este condusă ilegal (cu delegaţie) de către dr. Doina Iovănescu – medic primar de boli infecţioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI”, se arată în memoriul adresat şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat de către conducerea SRATI.

După trimiterea memoriului către Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru anunța că va trimite un corp de control al Ministerului la Institut pentru a verifica acuzațiile aduse de SRATI. Datele acelui control, dacă s-a făcut, nu au mai ajuns în spațiul public.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close