Știrea zilei

Avertismentul Autoritatilor – Noua tulpină de SARS-CoV-2, cu 30% mai mortală decât cea inițială

Varianta britanică a noului coronavirus B.1.1.7, mai contagioasă, pare să fie legată și de o mortalitate mai mare, a declarat vineri premierul britanic Boris Johnson.

„Pe lângă faptul că se răspândește mai repede, se pare că există dovezi conform cărora noua varianta este asociată și cu un grad mai ridicat de mortalitate. Faptul că NHS (n. red. – sistemul național de sănătate britanic) se află sub această presiune intensă este urmarea impactului acestei noi variante”, a afirmat Boris Johnson, într-o conferință de presă la Downing Street, potrivit BBC.

Pentru bărbații cu vârsta de 60 de ani, riscul de mortalitate este de 10 la 1.000 pentru coronavirus, o cifră care atinge 13 – 14 la 1.000 cu noua tulpină, a spus consilierul științific al Guvernului britanic, Patrick Vallance.

PUBLICITATE

“Țin să subliniez că există multă incertitudine în jurul acestor cifre”, a precizat Vallance, subliniind “îngrijorarea că a existat o creștere a mortalității precum și o creștere a transmisibilității”.

Datele au fost evaluate de cercetătorii unei organizații care se ocupă cu studierea bolilor virale respiratorii noi și care consiliază Guvernul de la Londra. Toate informațiile științifice sunt, însă, încă preliminare, iar concluziile finale nu există încă.

Studiile anterioare concluzionaseră deja că tulpina britanică a coronavirusului este mai contagioasă.

PUBLICITATE

Au fost confirmate două noi cazuri de pacienţi români infectaţi cu tulpina COVID din Marea Britanie!
Două noi cazuri de pacienţi infectaţi cu tulpina de COVID depistată în Marea Britanie au fost confirmate, vineri, la Institutul Matei Balş din Capitală.

Numărul cazurilor confirmate de români contaminaţi cu noua tulpină urcă astfel la 3. Primul caz a fost al unei femei din Giurgiu, care a ieşit din carantină la începutul acestei săptămâni

Ambele cazuri noi sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, sunt în prelucrare, în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, și alte teste de secvențializare, cu rezultate în curs. Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close