Știrea zilei

Se dau câte 1.450 de lei de persoană. Banii intră direct pe card. Ce sa faci ca sa primesti aceasta suma

Milioane de români primesc o veste foarte bună din partea guvernanţilor. Ei ar putea primi această sumă de bani, adică 1.450 de lei, şi în anul 2021. Cine se numără printre norocoşi?

Luni, 28 decembrie, Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență privind mai multe măsuri fiscal-bugetare ce ar urma să fie introduse în România.

Proiectul conţine mai multe referiri la voucherele de vacanţă. Astfel, acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru personalul din instituţiile şi autorităţile publice în perioada iulie 2017 – 31 decembrie 2020 s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa 1 milion de angajaţi români din cadrul instituţiilor publice să-şi petreacă concediile în ţară.

PUBLICITATE

Această măsură a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID-19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată, se arată în documentul Ministerului de Finanţe.

De altfel, un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi.

Ce propune Ministerul de Finanţe pentru anul 2021?

PUBLICITATE

Documentul publicat luni menţionează propunerea de acordare în continuare în anul 2021 a voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei pentru personalul plătit din fonduri publice. În acest sens, se propune modificarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Totodată, pentru corelare se propune modificarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, în sensul că până la data de 1 ianuarie 2022 prevederile acestei legei nu se aplică voucherelor de vacanţă.

Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei, până la data de 31 decembrie 2021, va sprijini industria ospitalităţii, puternic afectată de efectele pandemiei COVID-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat.

De asemenea, este necesar a se reglementa modalitatea de decontare a serviciilor turistice, în anul 2021, pentru personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statul special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, mai menţionează proiectul de Ordonanţă de Urgenţă publicat luni.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close