Știrea zilei

O tânără de 30 de ani s-a stins la câteva ore după naștere. Tatăl, cu ochii in lacrimi: “Starea copilului nu este ok!”

O tânără de 30 de ani din orașul Corabia, Olt, a murit în noaptea de joi spre vineri, la doar câteva ore după ce a dat naștere celui de-al doilea copil. Deși nașterea a decurs bine și copilul s-a născut sănătos, starea de sănătate a femeii s-a agravat și a avut nevoie de ajutor din partea medicilor. Din nefericire, se pare că a fost nevoie de transfer la Craiova pentru că spitalul nu avea aparatura specială, însă Cristina nu a mai rezistat. Familia acesteia este disperată, iar tatăl copilului se teme pentru viața acestuia.

Bebelușul tinerei decedate are probleme

Cristina, tânăra de 30 de ani din orașul Corabia a avut un sfârșit tragic. Joi, ea a născut un băiețel de 4 kilograme, aparent sănătos. Deși sarcina era programată în preajma sărbătorilor, medicii au chemat-o la spital mai devreme. Lucrurile au decurs așa cum trebuie, tatăl copilului a fost foarte fericit și chiar a publicat o primă fotografie cu micuțul în mediul online, alături de un mesaj emoționant în care îi mulțumea soției sale pentru cadou.

PUBLICITATE

Totuși, situația s-a agravat. Medicii de la Spitalul Municipal Caracal au intervenit de urgenţă pentru a stopa o sângerare, însă Cristina a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată mai bine de o jumătate de oră şi transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ea și a decedat.

Familia îndurerată crede că medicii sunt vinovați pentru moartea fetei și vrea să facă dreptate, acuzându-i de malpraxis, pe motiv că, după naștere, ar fi lăsat-o ore nesupravegheată. Ca să oprească hemoragia, doctorul ar fi trebuit să recurgă la histerectomie, adică o operație prin care să i se înlăture uterul.

Medicul care s-a ocupat de sarcină a așteptat ca tânăra să răspundă tratamentului, însă, în final, a decis să recurgă la această operație, dar era prea târziu. Cristina a intrat în stop cardio-respirator și a fost nevoie de transfer la Craiova, pentru că toate ventilatoarele erau folosite pentru pacienții cu covid. Cadrele medicale susțin că au făcut tot ce trebuie pentru tânăra fată

PUBLICITATE

Situația nu este deloc una bună nici în cazul celui mic. Tatăl nou-născutului, Ionuț Toncu, precum și mătușa, au cerut ajutorul pe rețelele de socializare pentru ca micuțul să fie transferat la un alt spital, deoarece starea lui nu este bună, iar analizele nu au ieșit bine. El a explicat că nu pot face transferul fără intervenția unor persoane importante și că lucrurile scapă de sub control.

„Doamna doctor a sunat la camerele de gardă, spunând că ea nu mai poate ajuta copilul. A apelat la colegii ei, dar a primit numai refuzuri. De fiecare dată i s-a spus de către medicii de gardă că nu acceptă transferul decât dacă primesc un telefon de la cineva de mai sus”, a declarat tatăl bebelușului.

Într-un final, cel mic a ajuns la Spitalul din Slatina, unde a fost supus mai multor investigații. Tatăl așteaptă informații despre starea copilului.

„Mi-au spus de la spital să revin cu un telefon în trei ore, să îmi spună care e starea copilului. Acum, nu știu dacă e bine sau nu. Și nu știu dacă va fi dus la București”, a afirmat bărbatul.

Cristina a lăsat în urmă doi băieți. Ea mai avea acasă un băiat de doar 4 ani. Rudele sunt în stare de joc și vor să facă dreptate, deși știu că nimic nu o mai poate aduce înapoi pe tânăra mamă.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close