Știrea zilei

Anuntul facut de Alexandru Rafila. Se redeschid scolile?

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, cere redeschiderea scolilor. Profesorul spune ca un elev nu poate fi tinut luni intregi sa invete din fata unui ecran.

Nu putem tine un copil in fata unui ecran

Foarte multe persoane publice au cerut ca scolile sa se redeschida pentru ca elevii sa beneficieze de educatie, in mod egal.

PUBLICITATE

Rafila spune ca scolile primare, cel putin, ar fi trebuit sa ramana deschise in aceasta perioada.

”Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am inchis scolile cand nu era cazul. Este foarte clara pozitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind mentinerea deschisa a scolilor, macar a celor primare, pentru ca acesti copii, daca au conditii de invatamant, si scolile am inteles ca au fost amenajate in acest sens, trebuie sa primeasca copiii.

Copiii nostri nu pot deveni niste copii cu foarte serioase tare, nu in procesul educational si in procesul dezvoltarii ca viitori adulti, din punct de vedere psiho-social.

PUBLICITATE

Asta este principala problema. Copiii trebuie sa interactioneze unii cu altii, trebuie sa interactioneze cu cadrele didactice, nu putem tine un copil in fata unui ecran luni de zile pentru ca ne e frica de ce s-ar putea intampla, pentru ca nu ne pregatim sau pentru ca negam recomandarile unor organizatii internationale”, a declarat Rafila.

Profesorul Rafila da exemplu scolilor din Uniunea Europeana.

„De cele mai multe ori, specialistii nu au fost consultati, au fost luate masuri de natura politica, iar specialistii au fost consultati atunci cand masurile politice coincideau cu punctul de vedere al specialistilor. Ori, in momentul in care am un Comitet National de Situatii de Urgenta care ia diverse hotarari periodic, iar comitetul stiintific al CNSU nu s-a mai intrunit de circa doua luni si jumatate, va intreb care e nota pe care ati da-o dumneavoastra Guvernului intr-o astfel de situatie?”, a mai spus profesorul Alexandru Rafila.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close