Știrea zilei

Un pompier infectat cu COVID a decedat intr-un salon neincalzit cerand o patura.

Un pompier infectat cu COVID-19 a decedat in Ramnicu-Valcea intr-un salon neincalzit, cerand o patura de acasa, pentru ca ii era frig. Povestea traumatizanta este spusa de sotia paramedicului, care si-a vazut sotul plecand de acasa pe picioare si a primit vestea, dupa doua saptamani, ca acesta a decedat

Bogdan Banica, presedintele Sindicatului DECUS, publica, miercuri, scrisoarea Adelei Carla Banu, adresata Colegiului Medicilor Valcea si publicata, initial, de Ziarul de Valcea. Femeia povesteste cum si-a pierdut sotul, acuzand ca acesta a fost „lasat sa moara cu zile” intr-un salon neincalzit din Spitalul de Boli Infectioase din Ramnicu-Valcea, cerand de acasa o patura.

„Durerea este mare. Nu pot sa o descriu in cuvinte. Sunt din Ramnicu Valcea si ma numesc Banu Alida Carla si sunt sotie de pompier (ISU Valcea). Sotul meu a decedat pe data de 26.10.2020 in urma unui sir lung de zile de spitalizare din cauza unor complicatii si din cauza neglijentei personalului medical de la Sectia infectioase Ramnicu Valcea”, povesteste femeia.

PUBLICITATE

Pompierul, care era paramedic pe echipaj SMURD, era expus accidentelor sau bolilor in timpul misiunilor. Mai mult, pe 6 octombrie, el a participat la o interventie pe Valea Oltului cand un tir a cazut in Lotru. A stat doua ore in apa rece pana la brau si atunci a capatat o raceala care a dus-o pe picioare.

„Pe data de 9 octombrie 2020 a intrat in schimb de tura si a dus misiunea la bun sfarsit. Pe data de 12 octombrie a fost din nou la munca in schimb sanatatea s-a degradat, s-a simtit foarte rau iar colegii l-au izolat intr-o camera si l-au scos de pe interventie. Colegii si seful de tura nu au sesizat si nici nu au raportat nimic in legatura cu acest eveniment in conditiile in care suntem pandemie iar colegii erau reticenti. A venit acasa conducand 35 de km, iar dupa aceea a anuntat doctorul de familie legat de starea de sanatate in care se afla. Acesta l-a indrumat sa mearga la UPU Valcea pentru a isi face analizele si testul de covid. In asteptarea rezultatului testului covid, i-a prescris un tratament. A inceput acest tratament, iar pe 14 octombrie ora 23.00 s-a primit confirmarea pozitivitatii testului”, povesteste Adela Carla Banu.

Potrivit acesteia, in 15 octombrie s-a facut o ancheta epidemiologica si la ora 16.00 sotul ei s-a Internat la Spitalul Infectioase Ramnicu Valcea.

PUBLICITATE

„A plecat pe picioarele lui cu speranta ca se va face bine si se va intoarce in sanul familiei. (…)Pe data de 26 octombrie acesta a decedat. Doua zile a stat in salonul rece, neincalzit cerand patura de acasa pentru ca era frig”, spune femeia.

Potrivit acesteia barbatul a inceput sa abia dificultati de respiratie si a fost mutat in Sectia Infectioase unde depindea de masca de oxigen.

Femeia povesteste ca are inregistrari in care sotul sau dadea telefon dupa telefon la asistente pentru ca avea crize sau i se termina butelia de oxigen, dar nu i se raspunde din primul apel.

„Tratamentele facute erau Planquenil, Paracetamol, Vitamina C, B1, B12 si alte medicamente pe care nu le stiu. In ultimele zile de viata 24-25-26 octombrie, starea lui de sanatate s-a deteriorat foarte repede. Ma intreb si acum de ce acea doctora daca a vazut ca nu poate fi stabilizat, de ce nu a luat atitudine ca sa poata fi transferat la ATI- UPU Valcea sau in alt spital. Era un paramedic pe SMURD, nu un boschetar”, spune femeia.

Aceasta acuza ca nimeni nu s-a interesat cu adevarat de soarta sotului ei, pentru ca suntioneaza „legea junglei”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close