Știrea zilei

Ministrul Economiei, avertizeaza: “Jumatate din mastile de pe piata nu protejeaza impotriva Covid”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat ca jumatate dintre mastile aflate la vanzare nu protejeaza impotriva Covid. Totodata, Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comerciantii sa precizeze acest lucru in cazul produselor neconforme.

S-au gasit numeroase nereguli.

„Sunt dezamagit de calitatea mastilor de protectie aflate pe piata in acest moment. Daca va spun ca jumatate din mastile care se gasesc la comercializare, in momentul de fata, in retelele de distributie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respecta, adica nu ne protejeaza, ati zice ca exagerez, dar asta este realitatea.

PUBLICITATE

Vreau sa dau un mesaj foarte clar ca acest lucru trebuie sa inceteze. Nu putem sa acceptam sa fie puse la comercializare masti care nu protejeaza populatia”, a declarat ministrul.

Acesta a mai spus ca ANPC a dat amenzi in valoare de 18 milioane de lei unor firme care aveau la vanzare masti neconforme.

Cumparati masti romanesti.

PUBLICITATE

„Toate mastile neconforme sunt masti din import. Vreau sa le spun romanilor ca avem peste 16 companii care produc masti in Romania, care pot asigura intregul necesar de consum al Romaniei si ii sfatuiesc sa caute produse romanesti, pentru ca sunt acreditate, sunt verificate si sunt cele mai bune de pe piata”, a mai spus Virgil Popescu.

„Vom emite un ordin care sa spuna clar ca aceste masti nu asigura protectie impotriva Covid, ca oamenii sa stie cand cumpara ca, daca acel produs este pe raft si i se spune masca, el nu este o masca care protejeaza”, a declarat ministrul.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close