Știrea zilei

Avertizare METEO! Vine frigul in Romania

Avertizare METEO! Meteorologii vin cu vesti proaste. In urmatoarea perioada, ANM, anunta temperaturi foarte scazute, , dar si ninsori. Vremea se schimba radical.

Astfel, la Statia meteo Miercurea Ciuc s-a inregistrat, in noaptea de sambata spre duminica, o temperatura de minus 11,6 grade Celsius.

Conform spuselor meteorologului Marius Bratu, de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, si in celelalte localitati ale judetului s-au inregistrat valori scazute de temperatura – minus 10,7 grade la Joseni, minus 9,8 la Toplita si minus 8,4 la Odorheiu Secuiesc. La statia de munte Bucin, a fost minus 10,8 grade Celsius.

PUBLICITATE

Meteorologu a transmis ca aceste valori se situeaza sub media multianuala si caracterizeaza o vreme rece. Acest lucru se intampla din cauza unei mase de aer polar.

„E o masa de aer de origine polara, care a patruns in cursul zilei de ieri (sambata – n.r.) si in noaptea care a trecut, acum se cantoneaza pe vai, pe depresiuni si cum nu e circulatie intensa, nu e vant si suntem intr-un camp de presiune ridicata, va stationa. Mai avem si strat de zapada, chiar daca superficial, ceea ce face ca valorile termice sa ramana coborate”, a precizat meteorologul Marius Bratu.

Totodata, in mai multe zone a fost bruma si a aparut si ceata, cu depunere de chiciura.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close