Știrea zilei

Pensii luna ianuarie 2021. Ce se intampla cu banii pentru milioane de pensionari

Pensii luna ianuarie 2021. Inceputul noului an a adus si emotii pentru milioane de pensionari. Ce se intampla acum cu banii lor? Aceasta intrebare a aparut pe buzele romanilor.

Asta mai ales pentru ca Romania trece in anul 2021 cu un guvern nou, abia instalat in functie. Noul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, a anuntat pe contul ei Facebook noutatile legate de plata pensiilor.

Pensii luna ianuarie 2021. Ce se intampla cu banii pentru milioane de pensionari

PUBLICITATE

“Am discutat astazi cu reprezentantii Casei Nationale de Pensii Publice, Ministerului Finantelor si Companiei Nationala Posta Romana, institutiile care colaboreaza pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, pentru a stabili impreuna un calendar care sa asigure plata pensiilor la timp, si in luna ianuarie.

Toate aceste institutii au functionat cu program redus in perioada sarbatorilor si am vrut sa ma asigur ca acest lucru nu va afecta termenul de achitare a pensiilor pentru luna ianuarie. Am stabilit impreuna urgentarea tuturor procedurilor, pentru ca in data de 4 ianuarie Casa de Pensii sa poata trimite catre Posta Romana toate ordinele de plata pentru pensii”, a scris Raluca Turcan intr-o postare pe Facebook.

Pensii luna ianuarie 2021. “Intervalul de plata pentru pensii in 2021 va fi 1 – 15 al fiecarei luni si am cerut institutiilor implicate sa depuna toate eforturile pentru a nu exista intarzieri in prima luna a anului viitor”, a mai completat Ministrul Muncii, Raluca Turcan, conform antena3.ro.

PUBLICITATE

Ce se intampla cu pensiile romanilor in 2021? Conform programului prezentat de noul Guvern condus de Florin Citu, se arata asa: “Sustinem aplicarea generala a principiului contributivitatii in stabilirea dreptului la pensie si va continua sa majoreze anual valoarea punctului de pensie pentru a acoperi 100% rata inflatiei si minim 58,5% din rata de crestere a salariului mediu brut pe economie”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close