Religie

Sfântul Mina te va ocroti daca spui rugaciunea asta, chiar de dimineata

Azi este o zi de mare sărbătoare pentru toți românii! Creștinii ortodocși de pretutindeni îl sărbătoresc pe Sfântul Mina, acesta fiind însemnat cu cruce neagră în calendar. Iată rugăciunea puternică a zilei de mâine, care îndepărtează dușmanii și le schimbă gândurile acestora.

Sfântul Mina a trăit în Egipt, în vremea împăratului Maximian. Pentru că nu a suportat să vadă că oamenii se închină la idoli, a decis să se retragă într-un munte, unde a dus o viață de rugăciune. După un timp a coborât între oameni și a început să propovăuiască cuvântul Lui Dumnezeu.

Pentru acest lucru, Sf. Mina a fost supus chinurilor îngrozitoare. Trupul său a fost ars de foc, frecat cu târsini, a fost târât peste ciulini până ce i-au spart corpul. Sfântul Mina a murit prin sabie.

PUBLICITATE

Iată cea mai puternică rugăciune către Sfântul Mina:

„Preasfinte și întru tot lăudat Mare Mucenic Mina, de minuni făcătorule, primește această rugăciune de la mine, nevrednicul robul tău, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor cu lacrimi fierbinți ma rog ție.

Vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea, vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu! Mă rog ție, Sfinte Mina, grăbește-te a mă ajuta cu neincetatele și sfintele tale rugăciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea, că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că ai pătimit munci grele și chinuri înfricoșătoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

PUBLICITATE

Roagă-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.”

Sfântul Mina te va ocroti daca spui rugaciunea asta, chiar de dimineata!

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close