Religie

Parintele Mihail, tata a peste 400 de copii, a infiat o fetita fara maini: „Acest copil e cerul pentru mine!”

Parintele Mihail, tata a peste 400 de copii, a infiat o fetita fara maini. Inaltpreasfintitul Longhin de Banceni, Mihail Jar, tata a „peste 400 de copii in ziua de astazi.”

Localitatea Banceni din tinutul Herta al Ucrainei este la o aruncatura de bat de granita cu Romania. Este un sat pur romanesc unde locuiesc peste 400 de oameni. Preotul Mihail Jar sau parintele Longhin, asa cum mai este numit, este intemeietorul manastirii din Banceni, fost Staret al acesteia, actualmente episcop de Banceni.

Pana aici nimic neobisnuit, insa preotul s-a facut remarcat prin faptul ca a infiat 35 de copii si mai are sub tutela 380, multi dintre ei cu probleme grave de sanatate.

PUBLICITATE

„Toti copiii sunt ai mei. 35 infiati si poarta numele meu: Jar si ceilalti sunt sub tutela. Nicio lege de stat nu poate spune cati copii are dreptul omul sa infieze, nici cati sa iei sub tutela pentru ca nu s-a gandit nimeni la asa ceva… „, a povestit IPS Longhin la emisiunea „In Premiera” cu Carmen Avram.

Parintele Mihail a adunat copiii de pe strazi sau din orfelinate. Unii dintre ei i-au fost lasati la poarta in ladite de fructe, altii i-au fost pusi in brate chiar de catre parintii care nu au putut duce crucea ingrijirii unui copil cu handicap.

PUBLICITATE

Parintele Mihail, tata a peste 400 de copii, a infiat o fetita fara maini. Mama nu a mai vrut-o pe Maria
Asa a ajuns sa o tina in brate si pe Maria, o farama de om care era toata numai zambet si veselie, dar din care lipsea o alta farama. Micuta s-a nascut fara maini, insa a reusit sa umple casa de iubire.

„Cred ca asta e bucuria de la batranete, ca sa ma simt iar ca-n tinerete. Eram putin mai obosit. Parca eram la capat de viata, dar cand am aflat de pruncuta asta mi s-a umplut toata viata de bucurie, ca la inceput.

Atat de scumpa ne-a devenit. Am dormit impreuna, ne-am scaldat impreuna… voia mai mult pe o mana de-a mea sa doarma. E tare cuminte toata noaptea. M-au rugat parintii ca acest copil sa fie la noi. Mama ei nici nu a putut s-o vada. A cazut in depresie.

Acest copil e cerul pentru mine. Ca si cum l-as tine in brate pe pruncul Iisus. Sunt atat de fericit ca Dumnezeu mi-a dat-o. Prin ea, eu am reinviat”, a adaugat parintele. El a reinviat prin el si ea prin el. Un suflet a salvat pe altul la Banceni.

Maria ofera tuturor o lectie pretioasa de viata

„De multe ori imi zice: „tata, toti copiii au manute, dar eu n-am manute!” Si atunci trebuie sa le raspunzi ceva, sa le spui ceva si atunci gasim acele cuvinte. Ii spun ca e o manuta micuta, dar e a ei, e cea mai scumpa. Si se bucura mult.

Asta vreau sa invatam noi de la ei. De multe ori ne intrebam de ce Dumnezeu a dat asa copii. De multe ori noi spunem ca ne e greu in viata avand maini, avand picioare. Avem copii care nu au ochi deloc. Dar noi care vedem toata ziua?

Manutele care pot sa imbratiseze o mama, un suflet bland si drag? Si tot noi spunem ca e ne greu. Ei (n.r. – copilasii bolnavi) nu spun niciodata cuvantul asta. N-am auzit de la ei sa spuna ca le e greu, chiar daca nu au maini, nu au picioare. Au un suflet puternic si pentru noi trebuie sa fie o lectie,” a declarat parintele Mihail.

Parintele e ingrijorat de soarta copiilor lui si se intreaba din ce in ce mai des ce va fi dupa ce el nu va mai fi. De aceea, le-a cerut tutror sa aiba grija de aceste suflete. Sunt cea mai scumpa mostenire pe care le-o poate lasa.

„Iar daca eu voi muri, voi sa nu dati voie ca de acest copii sa-si bata joc cineva. Sa-i aparati dragii mei. Noi i-am crescut impreuna cu voi, cu painea voastra si cu banutul vostru. Lor prea greu le-a fost in viata asta. Ei prea mult au suferit in viata asta, dragii mei. Sa nu-i lasati sa ramana orfani a doua oara”, a spus parintele Mihail, in timpul unei predici, in biserica.

Sursa: https://www.demamici.ro/parintele-mihail-tata-a-peste-400-de-copii-a-infiat-o-fetita-fara-maini

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close