Știrea zilei

Ninsori si polei in Romania! Unde va ninge si unde va fi frig de vor crapa pietrele, in urmatoarele zile

Ninsori si polei in Romania. Vremea se schimba in acest weekend in Romania. Meteorologii au anuntat ca sunt asteptate ninsori si polei, inclusiv in Bucuresti, temperaturile fiind in scadere.

Pe arii relativ extinse vor fi precipitatii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Vor fi conditii de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari indeosebi pe creste, dar local si la cote mai reduse in sud-vest, centru si nord-est.

PUBLICITATE

Ninsori si polei in Romania. Prognoza meteo pentru duminica

Duminica, in tara, valorile termice vor scadea usor fata de ziua precedenta. Cerul va fi mai mult noros si local vor mai fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Vor fi conditii de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, mai ales pe creste, dar la cote mai reduse si in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 6 grade, iar cele minime intre -8 si 1 grad. In zonele joase vor fi conditii de ceata.

PUBLICITATE

Temporar vor fi precipitatii: in zona montana va ninge, in centrul, vestul, nordul si nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar in sud-est vor fi precipitatii mixte. Local se va depune strat de zapada si, pe arii restranse, se va forma polei sau ghetus.

Zapada va fi viscolita sau spulberata in zona montana si, trecator, la inceput in regiunile vestice, apoi mai ales in cele estice, nord-vestice si centrale.

La Bucuresti, duminica, cerul va fi mai mult noros, si indeosebi in prima parte a intervalului va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 4…5 grade, iar cea minima de -3…-2 grade, scrie a1.ro

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

MESAJ 1

Zone afectate: zona de munte

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ; la altitudini de peste 1700 m intensificari puternice ale vantului, viscol

Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 18:00 – 06 ianuarie, ora 06:00

La inceputul intervalului in Carpatii Occidentali, iar din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (4/5 ianuarie) mai ales in Carpatii Meridionali, va ninge moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local consistent.

Vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales in Carpatii Meridionali si de Curbura, peste 90…100 km/h, viscolind si spulberand zapada.

MESAJ 2

Zone afectate: Moldova

Fenomene vizate: intensificari ale vantului;

Interval de valabilitate: 05 ianuarie, ora 09:00 – 06 ianuarie, ora 06:00

In intervalul mentionat, in Moldova, vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restranse 70 – 75 km/h. Local si temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar zapada va fi trecator spulberata.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close