Știrea zilei

Florin Cîţu, anunțul momentului în lupta anti-COVID! Se întâmplă de luni

Florin Cîţu a transmis că de luni, 14 martie, va începe oficial etapa a treia de vaccinare. Premierul a explicat că în această etapă oricine doreşte se va putea vaccina împotriva noului coronavirus.

Florin Cîţu, anunțul momentului în lupta anti-COVID

Premierul Florin Cîţu a declarat că de luni va începe oficial etapa a treia de vaccinare. Acesta a subliniat și că în România vor sosi 3 milioane de doze de la Pfizer în luna aprilie.

PUBLICITATE

Florin Cîţu a vorbit și despre vaccinul de la AstraZeneca, punctând că în România nu au ajuns doze din lotul a cărui administrare a fost suspendată în străinătate.

Lotul nu a fost distribuit în România

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment, lotul respectiv, din care au apărut acele probleme, nu a fost distribuit în România. Repet, vom vedea ce decizie vom lua, dar campania de vaccinare merge mai departe.

PUBLICITATE

Am anunţat astăzi că primim suplimentar în martie 170.000 de doze de la Pfizer. După cum ştiţi, în ianuarie am fost de acord să suplimentăm dozele de Pfizer cu 8 milioane, care vor începe din aprilie, deci nu există nicio problemă pentru România să continue în acelaşi ritm campania de vaccinare. Ştiţi foarte bine că este o campanie de succes şi o facem pentru că, cu cât vaccinăm mai mulţi oameni, cu atât ne permitem să ţinem economia deschisă, să revenim la normal mai repede”, a declarat Florin Cîţu pentru la B1 TV.

Premierul a subliniat că de luni va începe cea de-a treia etapă de vaccinare.

„Este cert, de luni încolo începem etapa a treia. Iniţial aveam până la finalul lui martie doar 2,4 milioane de doze de vaccin pe care ştiam că le primim. Acum ar trebui să fie 2,6 milioane doar în luna martie şi iniţial începeam cu etapa 3-a. Vom începe cu etapa a treia, cu toată lumea, de luni, tocmai pentru a ne asigura că ajungem mai repede la normal”, a susţinut el.

Întrebat de ce în unele zone, cum sunt Timişoara sau Bucureşti, sunt alocate mai puţine doze de vaccin, având în vedere şi densitatea populaţiei, Cîţu a precizat că sunt locuri la vaccinare în cele două oraşe menţionate.

„Şi aseară am văzut că erau locuri libere în Bucureşti, vineri am descoperit locuri libere în Timişoara, şi cu AstraZeneca şi cu Moderna. Oamenii ar trebui să meargă să se vaccineze. Sunt locuri. A fost surprinzător că în Timişoara erau doze suplimentare, dar erau şi locuri, a intrat şi în carantină. Trebuie mai multă atenţie, şi a noastră şi a oamenilor. Poate că aceste locuri nu sunt aproape de casă, poate sunt la 10-15 kilometri şi atunci cumva poate că vom putea face şi un mecanism flexibil, de a schimba dozele unde e cererea mai mare. Încă nu ştiu dacă se poate sau cum se poate face, dar problema este că, dacă sunt deja programări într-un loc, nu ştiu cum s-ar face”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a afirmat că pare că vaccinarea nu a mers sută la sută deoarece, din categoriile care au făcut parte din prima şi cea de-a doua etapă de vaccinare, „cine a vrut să se vaccineze, s-a vaccinat, cine nu a vrut să se vaccineze, nu s-a vaccinat”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close