Știrea zilei

Erupție vulcanică! 19 oameni morți în urma tragediei din Noua Zeelandă!

Noua Zeelandă a fost zguduită serios de o erupție vulcanică! Bilanţul după ce vulcanul Whakaari, din nord-estul ţării a devenit activ, a crescut la 19 morţi. Erupție vulcanică – Una dintre persoanele internate în spital a încetat din viață, conform anunțului făcut de poliție.

Noua Zeeleandă, erupție vulcanică!

Persoana a murit într-o unitate medicală din Auckland, a precizat un purtător de cuvânt. În total, 47 de persoane, în principal turişti australieni, au fost surprinse de erupţia de la 9 decembrie în timp ce vizitau insula vulcanică situată în nordul Noii Zeelande.

De remarcat că în spital se mai află alți 25 de răniţi, majoritatea în stare gravă. Trebuie specificat că bilanţul include două persoane ale căror corpuri, posibil luate de apele mării, nu au fost recuperate până în prezent.

PUBLICITATE

19 oameni morți în urma tragediei

„Nu am renunţat să le găsim. Suntem supuşi însă bunului-plac al mării”, a declarat comisarul adjunct de poliţie Mike Clement după o întâlnire cu familiile victimelor.

Opt poliţişti specializaţi în căutare şi salvare au acţionat timp de 75 de minute într-o zonă în care se credea că se află cel puţin unul dintre cadavre.

„Nu am mai găsit alte corpuri în acea zonă. Ne-am chinuit minute bune, ne-am luptat cu capriciile mării”, a declarat reporterilor comisarul adjunct de poliţie Mike Clement.

PUBLICITATE

Un detaliu important în această tragedie este cum agenţiile de voiaj au fost autorizate să ducă turişti pe Whakaari, cunoscută şi ca White Island. Autoritățile anchetează acum acest lucru, mai ales că nivelul de alertă al vulcanului fusese crescut cu câteva zile mai devreme.

Potrivit premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această anchetă ar putea dura până la un an. Conform CNN, a fost identificată şi prima victimă, o tânără de 21 de ani din Australia, numele ei fiind făcut public de poliţie.

Krystal Eve Browitt era pe insulă împreună cu sora ei Stephanie şi cu tatăl lor Paul, mama lor, Marie, rămânând pe nava de croazieră pe care se aflau în vacanţă. Conform datelor oferite publicităţii, ”Paul este în Auckland, în comă, în unitatea de arşi”. Şi Stephanie se află în Christchurch în aceeaşi situaţie.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close