Știrea zilei

Anunț important pentru pensionari. Raluca Turcan: ”Am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut marți un anunț extrem de important pentru pensionari. Oficialul Guvernului a afirmat că, din 15 martie, a fost rezolvată o problemă ”plimbată de ani de zile”.

Turcan spune că talonul mov va ajunge la toţi pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. ”Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuţie clară cu Poşta Română care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală”, a susţinut Turcan, într-o postare pe Facebook.

Raluca Turcan, anunț important pentru pensionari: ”Am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile”
Raluca Turcan anunță că toate cupoanele de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă vor ajunge la destinatari începând din 15 martie.

PUBLICITATE

”Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poştaşii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-şi primească drepturile prin bancă.

Nu a fost o mare filosofie, ci doar o discuţie clară cu Poşta Română, care nu respecta de 15 ani o obligaţie contractuală: în baza unui contract existent şi a unei plăţi de aproape 5 milioane de lei să ducă, lunar, taloanele mov pe care trebuie să le primească cei 2,3 milioane de titulari”, a precizat Raluca Turcan pe pagina sa de socializare.

Legislația actuală prevede că toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu se emite talonul de culoare roşie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

PUBLICITATE

Necunoaşterea prevederilor contractuale de către factorii poştali, perpetuată ani de zile, a fost rezolvată în doar câteva zile printr-un act adiţional semnat între Casa Naţională de Pensii Publice şi Compania Naţională Poşta Română la Convenţia-Cadru încheiată în anul 2003. Prin această Convenţie se stipulează clar că taloanele mov trebuie să fie distribuite la domiciliul pensionarilor de către factorii poştali, putând fi returnate Caselor de Pensii doar după 24 de luni de la data emiterii”, se arată în comunicat.

Circa 30.000 de taloane nu erau distribuite la domiciliile pensionarilor

În postarea sa de pe Facebook Raluca Turcan dezvăluie că ”Aproximativ 30.000 de taloane nu erau distribuite lunar la domiciliu şi pensionarii erau nevoiţi să le ridice ulterior de la ghişeele caselor de pensii, unde erau returnate de Poşta Română, deşi Casa Naţională de Pensii Publice plătea 2,15 lei pentru distribuirea fiecărui talon mov”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close