Știrea zilei

Premierul Romaniei, anuntul de ultima ora despre vaccinarea obligatorie

Florin Citu, premierul Romaniei a vorbit despre documentul oficial al Guvernului care ii nemultumeste pe romani. Citu a declarat ca acest document nu are nicio legatura cu campania de vaccinare impotriva cronavirusului.

Forin Citu, vaccinarea impotriva COVID-19 nu este si nu va fi obligatorie.
“Este o lege care este in Parlament de trei ani de zile. Nu are nicio legatura cu camapania de vaccinare pe care o avem acum.

Este un proiect in Parlamentul Romaniei. Nu am nicio legatura. A spus si secretarul de stat Raed Arafat si o spun si eu foarte clar: campania de vaccinare impotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune problema de asa ceva”, a declarat premierul Florin Citu.

PUBLICITATE

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat a spus clar ca vaccinarea impotriva coronavirusului nu este obligatorie.

“Este legitim ca Ministerul Sanatatii sa se gandeasca la solutii de sanatate publica.

In acelasi timp, stiind ca exista campanii foarte agresive impotriva vaccinarii COVID, trebuie sa clarificam ca nu spune nimeni ca vaccinarea va fi obligatorie” a declarat seful DSU, conform Antena 3.

PUBLICITATE

Arafat spune ca nu se va schimba acest lucru nici pe viitor.
“Nu cred ca ministerul sanatatii vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntara.” a declarat Raed Arafat.

Ce scrie in document

“Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinarii, care va cuprinde obligativitatea vaccinarii populatiei, dar si obligatia autoritatilor, in primul rand a Ministerului Sanatatii, de a desfasura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea si siguranta vaccinarii conform standardelor europene.”, scrie in document.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close