DescoperăȘtirea zilei

Guvernul, obligat sa majoreze pensiile cu 40%. Se majoreaza si salariile profesorilor

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară privind majorarea punctului de pensie cu 14%, astfel că a rămas în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede creșterea cu 40%.

Articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% a fost abrogat, astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

În aceeași ședință, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, așa cum este prevăzut în lege, adică din acest an. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL, scrie realitatea.net.

PUBLICITATE

Rectificarea bugetară ar putea fi aprobată săptămâna viitoare în plenul Parlamentului, după care va merge la președinte pentru promulgare.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close