Politic

O nouă sfidare din partea AUR a măsurilor sanitare impuse de autorități. Ce a făcut un deputat de Dolj la preluarea mandatului

Deputatul AUR de Dolj Ringo Dămureanu a urmat exemplul colegei sale de partid, avocata Diana Șoșoacă, și vineri, când a primit certificatul de parlamentar, și-a dat masca de protecție jos. Evenimentul a avut loc în incinta Prefecturii.

Mai mult, reprezentatul AUR a ținut să precizeze că măsurile luate de autorități pentru combaterea epidemiei reprezintă un abuz și le-a transmis cetățenilor că alianța va contribui la reformarea clasei politice.

După ce și-a dat masca jos, deputatului i s-a reamintit că trebuie să respecte anumite reguli.

PUBLICITATE

Ringo Dămureanu a criticat însă autoritățile pentru măsurile luate în contextul pandemiei, acuzându-le că au încălcat drepturile și libertățile cetățenilor, și a transmis că, în urma intrării AUR în parlament, clasa politică ”se va reforma și se va însănătoși”.

”Aș dori să vorbim despre libertăți, pentru că, uitați-vă, noi purtăm acum niște măști recunoscute oficial de Guvern ca fiind 80% neconforme. Suntem obligați să facem asta, ținem locurile de joacă închise, școlile închise. Toate aceste presiuni care s-au făcut pe populația actuală au dus la acest rezultat. Instituțiile statului au făcut presiuni asupra tuturor cetățenilor și asupra noastră. Jandarmeria s-a implicat în campania electorală, aplicându-ne sancțiuni. (…)
Transmit tuturor locuitorilor să aibă încredere în clasa politică pentru că ea se va reforma, se va însănătoi, iar partidul pe care îl reprezint este o garanție în acest sens”, a spus noul deputat.

Dămureanu a mai subliniat că era nevoie de un partid-antitistem pentru că ”oamenii trăiesc cu frică”.

PUBLICITATE

”După patru ani mi-am găsit acest partid anti-sistem în care mă simt reprezentat. Este partidul anti-sistem, pentru că sistemul este bolnav, pentru că a derapat foarte grav, pentru că a ajuns să intimideze oamenii. Oamenii trăiesc cu frică și votează cu frică. Pentru că în acest sistem bolnav, unii oameni au ajuns să aibă câte șapte mandate, să-și numească descendenții chiar la nivelul unor asemenea instituții județene, să își permită la această masă să-și scoată oamenii afară de la o ședință de dialog social și tot felul de abuzuri la adresa simplilor cetățeni, lucruri pe care le-am privit cu neputință atâția ani. 20 de ani am reprezentat cu cinste lucrătorii din județul Dolj și nu numai, în fața ministerelor, comisiilor parlamentare și a instanțelor judectorești. Susținem românii din Diaspora și de asta am primit foarte multe voturi de acolo. Suntem singurul partid care și-a asumat să suțină Biserica și Armata, cele două instituții fundamentale acestui stat”, a adăugat parlamentarul.

În replică, președintele BEJ Dolj, Cristian Iliescu, a menționat că nu se poate discuta despre un partid anti-sistem atât timp cât AUR face parte dintr-un sistem și funcționează în baza unor legi.
”Mărturisesc că eu am auzit această denumire de ”partid anti-sistem” după alegerile din 6 decembrie. Personal, și raportându-ne la doctrina de Drept Constituțional, nu cred că poate exista așa ceva. Repet, este punctul meu de vedere, întemeiat pe ceea ce au scris specialiștii în Drept Constituțional. Toată activitatea unei țări se desfășoară fiind guvernată de un ansamblu de legi, condusă de instituții care au anumite prerogative constituționale sau legale, toate însemnând un sistem. Or, dacă ești partid ai o reglementare legală și constituțională și implicit faci parte din acest sistem. Atunci, e o contradicție, cum ar putea o parte a sistemului să fie anti-sistem. este o utopie. Am făcut aceste precizări nu cu scop de polemică, ci pentru că am smțit să spun acest aspect”, a explicat Iliescu, citat de realitateadeolj.net

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close