Politic

Decizie De Ultimă Oră: Klaus Iohannis A Promulgat Legea!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie nu pot fi cadre didactice.

Klaus Iohannis a promulgat propunerea legislativă a USR pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011, transmite Administraţia Prezidenţială.

Ce prevede legea?

PUBLICITATE

Legea prevede că nu pot ocupa o funcţie didactică persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurimi legate de exercitarea profesiei.

Iniţiativa legislativă arată că „Nu pot ocupa funcţiile prevăzute la alineatul (1) persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurări legate de exercitarea profesiei, până la

intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”, potrivit amendamentului formulat de de senatorul PSD Şerban Nicolae şi deputatul USR Cristina Iurişniţi din raportul de admitere al Comisiei pentru învăţământ a Senatului.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close