Politic

Ponta, după primele sentințe în Dosarul Colectiv: ”E cea mai mare ticăloşie să îţi faci carieră politică sau să obţii voturi pe tragedia unor oameni”

Primele sentințe în Dosarul Colectiv – Victor Ponta a comentat sentințele dictate de magistrații Tribunalului București în dosarul Colectiv, tragedie produsă în 2015, pe vremea când acesta era premierul României.

Președintele Pro România empatizează cu familiile celor care și-au pierdut viața în cumplitul incendiu ce a mistuit clubul de noapte din Capitală și cataloghează drept „cea mai mare ticăloșie” construirea unei cariere politice pe seama unei astfel de drame.

Primele sentințe în Dosarul Colectiv – Reacția lui Victor Ponta după condamnările din dosarul Colectiv

„Nu pot decât să spun două lucruri. În primul rând, că am înţeles şi o să înţeleg întotdeauna tragedia, suferinţa familiilor celor care au avut de suferit.

PUBLICITATE

În al doilea rând, că o să consider cea mai mare ticăloşie pe care am întâlnit-o în viaţă să îţi faci carieră politică sau să obţii voturi pe tragedia unor oameni. Atât”, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

Ponta nu regretă că și-a dat demisia după incendiul de la Colectiv

Întrebat dacă regretă că a luat decizia de a demisiona din funcția de prim-ministru în urma incendiului de la Colectiv, liderul Pro România a subliniat faptul că în momentul respectiv se impunea un astfel de gest. „În politică îţi asumi mai mult decât responsabilităţi juridice”, susține fostul premier.

„Nu. Nici vorbă. Nu regret. Trebuia să îmi dau demisia, pentru că în politică îţi asumi mai mult decât responsabilităţi juridice. Îţi asumi responsabilităţi politice și asta înseamnă să conduci o ţară la un moment dat, să îți și asumi responsabilităţi.

PUBLICITATE

Asta e vorba de zona politică, însă cei care de atunci şi până acum vor să ajungă primari ai Bucureştiului, vor să ajungă parlamentari, construind şi urcându-se pe cadavrele unor oameni nevinovaţi, îi consider de o ticăloşie care depăşeşte ticăloşia obişnuită în politic, în general”, a precizat Victor Ponta.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a pronunţat luni sentinţa în dosarul Colectiv, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club.

Totodată, Tribunalul a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 11 ani şi 8 luni închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Decizia nu este, însă, definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

De altfel, unul dintre patronii clubului de noapte în care au pierit peste 60 de tineri prezenți la concertul trupei preferate a anunțat deja că va contesta sentința magistraților. În plus, Costin Mincu se consideră nevinovat și îi îndeamnă pe judecători de la apel să administreze toate probele și să audieze inclusiv experții procuraturii.

„Consider că decizia este nedreaptă și sper că în apel judecătorii care vor judeca să administreze toate probele, nu aşa cum a făcut domnul judecător Bălănescu. Şi mai mult decât orice, sper să fie audiaţi experţii procuraturii.

Adică, mă refer la experţi, experţii INSEMEX şi la experţii pe disciplina în construcţii pe care domnul judecător a decis să nu ii audieze, în cursul dosarului. Eu o să vă mai spun că, deşi în opinia publică circulă acest lucru, că procesul a durat patru ani”, a declarat patronul Colectiv.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close