Politic

Salariu Elena Ceaușescu! Soția lui Ncolae Ceaușescu lua bani din două locuri

Salariu Elena Ceaușescu. Salariu fabulos pentru Elena Ceaușescu! Prima Doamnă a țării a avut noroc mare la bani. Aceasta deținea funcții importante și de aici veneau și încasări frumoase. Vă reamintimă că soția lui Nicolae Ceaușescu a fost vicepremier, dar și cercetător științific cu carte de muncă.

Salariu Elena Ceaușescu. Salariu fabulos pentru Elena Ceaușescu!

Drept pentru care, în fiecare lună, Elena Ceaușescu primea salariu din ambele locuri. Lua bani atât de la Guvern, dar şi de la Institutul de Cercetări Chimice din București (ICECHIM).

Cei de la click.ro au scris că soţia dictatorului ajunsese la un venit lunar de 21.000 de lei. Asta în condiţiile în care salariile cele mai mari ale populaţiei erau în jurul a 3 mii de lei.

PUBLICITATE

Soția lui Ncolae Ceaușescu lua bani din două locuri

În anul 1967, Elena Ceaușescu a devenit doctor în chimie, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”. Mai mult de atât, încă din 1957 aceasta era cercetător științific la ICECHIM cu acte în regulă, după care a ocupat poziţia de director general.

Ei bine, de aici încasa un salariu de 6.000 de lei. Din 1983, a ajuns vicepremier în Guvernul condus de Constantin Dăscălescu. Era o funcție mai mult decât importantă în stat, așadar era și remunerată sănătos.

Elena Ceaușescu lua nu mai puțin de 15.000 de lei. Venitul ei ajungea la un total de 21.000 de lei, potrivit istoricilor. Mai mult de atât, fiind soția președintelui, aceasta avea tot luxul de pe pământ asigurat.

PUBLICITATE

Câțiva specialiști ai perioadei au spus că Elena Ceaușescu nu avea nevoie de bani așa că îi depunea pe toți la CEC pe numele celor trei copii și al nepotului său, fiul lui Valentin.

”La început făcea depunerile personal, după care a început să-l trimită ba pe șoferul personal, ba pe coafeză sau pe menajeră”, povestește profesorul universitar Lavinia Betea.

Interesant este că după evenimentele din decembrie 1989, banii au dispărut și nu s-a aflat niciodată unde a ajuns averea ei. Atât economiile, cât și bijuteriile, blănurile, pantofii, gențile de firmă, precum și alte accesorii s-au evaporat.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close