Știrea zilei

Primul lucru pe care l-ar face Alexandru Rafila dacă ajunge premierul României. Mesajul surpriză al medicului

Alexandru Rafila a anunțat că nu se aștepta să fie nominalizat pentru funcția de premier al României de către liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Medicul a anunțat care ar fi primele schimbări făcute din această nouă postură, remarcând faptul că sănătatea, educație și finanțele sunt categoriile deficitare.

Mai mult, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății crede că după alegerile din 6 decembrie țara se va întoarce în carantină totală.

PUBLICITATE

Alexandru Rafila a anunțat ce ar face dacă ajunge premier

„N-am avut nicio discuție, a fost o surpriză. E onorant, ar trebui să se și întâmple, e ceva la care să reflectez. Discutăm calm și responsabil.

Din zona responsabilă am venit în politică, nu se pune problema acum, decât că domnul Ciolacu a menționat-o ca o eventualitate.

PUBLICITATE

Trebuie făcută o analiză serioasă. E evident modul în care tu consideri că ești capabil să gestionezi așa funcție.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci, ai nevoie de profesioniști, nu trebuie să fie șefi de organizații de partid, ci oameni care pot gestiona problemele. Văd zona sănătății critică, a educației și partea de finanțe.

În momentul de față sunt oameni care n-au acces la servicii medicale. Eu mă aștept la măsuri restrictive în perioada următoare, măsuri restrictive suplimentare. Domnul Tătaru a recunoscut că situația nu e sub control, părerea mea e că dacă se trece din nou la testare, aceste măsuri vor fi luate, mai ales că eu cu mare regret estimez că inclusiv numărul de decese va crește în perioada următoare”, a explicat Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila a fost fost propus pentru funcția de premier la finele zilei de 6 decembrie 2020, în contextul în care PSD a câștigat alegerile și Marcel Ciolacu încearcă să formeze o majoritate parlamentară.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close