Știrea zilei

Doliu in televiziune. S-a stins o mare realizatoare din Romania

Doliu in televiziune. A decedat criticul de arta Ruxandra Garofeanu. Aceasta a fost realizator de emisiuni de radio si televiziune, dar si presedinte al fundatiei Artsociety. Ruxandra Garofeanu a a incetat din viata la varsta de 76 de ani.

Anuntul trist a fost facut de cei de la Muzeul Taranului Roman

„Dumnezeu s-o odihneasca pe Ruxandra Garofeanu! S-a prapadit azi noapte, dupa o suferinta foarte grea, de multe luni de zile” este mesaj publicat luni pe Facebook, de catre directorul Muzeului National al Taranului Roman.

PUBLICITATE

“Si mai devreme, Ruxandra alesese sa ignore boala. Cocheta, cum a fost, intotdeauna, pur si simplu, nu dorea sa lase gandurile negre sa ii acapareze existenta. Vesnic curioasa, era o encicopedie a artei contemporane romanesti si o autoritate recunoscuta pentru piata de arta. Ne va lipsi”, a scris Virgil Nitulescu.

Ruxandra Garofeanu, emisiuni la TVR si Radio Romania

Critic si istoric de arta, realizatoare de emisiuni de televiziune, atasata emisiunilor de specialitate la radio, curatoare a nenumarate expozitii de arta romaneasca si internationala. Ruxandra Garofeanu a fost reper fundamental al gandirii si punerii in practica a unui concept expozitional. In anul 2011 a primit premiul „Margareta Sterian” pentru creatie muzeografica si plastica.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close