Descoperă

O femeie din Singapore a nascut un bebelus ce are anticorpi impotriva coronavirusului

O femeie din Singapore, care a fost infectata cu noul coronavirus in martie cand era insarcinata, a nascut un bebelus cu anticorpi impotriva virusului. Cazul ofera noi indicii cu privire la transmiterea virusului si a anticorpilor de la mama la copil, relateaza Reuters.

Bebelusul s-a nascut luna aceasta fara COVID-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminica ziarul Straits Times, citand mama.

„Medicul meu spune ca i-am transferat anticorpii COVID-19 in timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan ziarului.

PUBLICITATE

Ng-Chan a avut o forma usora de boala si a fost externat din spital dupa doua saptamani si jumatate, a spus Straits Times.

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca nu este sigur inca daca o femeie insarcinata cu COVID-19 poate transmite virusul la bebelus in timpul sarcinii sau al nasterii.

Pana in prezent, virusul in forma activa nu a fost gasit in probe de lichid din jurul uterului sau in laptele matern.

PUBLICITATE

Medicii din China au raportat detectarea si scaderea in timp a anticorpilor COVID-19 la bebelusii nascuti ai unor femei ce au avut COVID-19, potrivit unui articol publicat in octombrie in revista Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-nascuti este rara, au raportat medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center in octombrie in JAMA Pediatrics.

Un coronavirus nou (CoV) este o noua tulpina de coronavirus care nu a fost identificata anterior la om. Coronavirusul nou, denumit recent COVID-19, nu a fost detectat inainte de focarul raportat din Wuhan, China in decembrie 2019.

La fel ca in cazul altor boli respiratorii, infectia cu COVID-19 poate provoca simptome usoare, inclusiv secretii nazale, dureri in gat, tuse si febra.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close