Știrea zilei

Ludovic Orban, anunţ surprinzător privind creşterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seara într-o intervenţie tv că posibila creștere a pensiilor trebuie să se bazeze pe realitatea economică și că PNL și-a propus să modifice legea în acest sens.

„În programul nostru de guvernare am prezentat cum vedem creșterea pensiilor. Trebuie să aibă un fundament în realitatea economică, pentru că nu pot să mărești pensiile și după aia să nu ai bani să plătești pensiile. Creșterea trebuie să se bazeze pe compensarea pierderii puterii de cumpărare datorate inflației și pe creșterea cu un procent din creșterea salariului mediu brut, noi am spus un procent nu 50%, cât era înainte, ci până în 58,5%. De ce? Că am scos cât e partea de taxe și contribuții, 41,5%. Acesta e mecanismul de creștere a punctului de pensie pe care îl propunem și pe care vrem să îl folosim”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

„Evident că vom modifica legea”
Întrebat dacă pentru acest lucru va fi modificată legea, Orban a spus: „Evident că vom modifica legea”.

PUBLICITATE

„Cu cât este creșterea economică este mai puternică, mai rapidă, cu atâta crește pensia mai mult și crește și puterea de cumpărare”, a mai spus premierul. El a precizat că Guvernul a crescut punctul de pensie cu 14%, în condițiile în care inflația a fost de 2,2%.

Ludovic Orban a explicat că pentru creșterea pensiilor, în condițiile în care nu mai pot fi majorate contribuțiile, trebuie să crească veniturile la fondul de pensii, fie prin creșterea numărului de angajați, fie prin creșterea salariilor.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close