Știrea zilei

”E iadul pe Pământ! Sunt singur!” Apelul disperat al unui medic aflat în prima linie

Apelul disperat al unui medic din România aflat de luni bune în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19 face înconjurul mass-media și arată, încă o dată, cât de gravă este situația din spitale.

Într-o perioadă în care sistemul medical este sufocat de cazuri grave, medicul specialist de interne Alexandru Sava de la Spitalul Municipal Carei, trage un nou semnal de alarmă.

Extrem de dur, dar cât se poate de realist și sincer, cadrul medical din nordul țării spune că se simte copleșit de cazurile de coronavirus pe care le tratează în spital. Acesta recunoaște că este singur și cere ajutorul.

PUBLICITATE

Mesajul disperat al unui medic aflat în prima linie a luptei cu COVID-19: ”E iadul pe pământ!”

Dr. Alexandru Sava are deja mai multe luni în care a lucrat non-stop într-o unitate COVID. Acesta pare că a ajuns la capătul puterilor și cere, în mod public, un ajutor către cei în măsură să intervină.

Într-un mesaj postat pe un site de socializare, acesta admite că, singur fiind, trebuie să aibă grijă de un număr mare de bolnavi, iar forțele sale fizice sunt pe sfârșite.

PUBLICITATE

”V-am avertizat. Sunt singur. Copleșit de cazurile moderat/severe. Singur, să asigur număr foarte mare de pacienți. E iadul pe Pământ ce e acum! Sunt copleșit, dezarmat și neajutorat. Ajutați-mă!”, a scris medicul Alexandru Sava, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook.

Conform site-ului PresaSM, medicul Alexandru Sava are în grijă un număr de 87 de pacienți, la care se mai adaugă alte persoane, aflate pe Secția de Terapie Intensivă (ATI).

În această perioadă, doctorul face apel la toți sătmărenii să respecte regulile de distanțare socială, să poarte măștile de protecție și să se spele cât mai des pe mâini, astfel încât să nu se supraaglomereze spitalele.

Medicul Sava, în urmă cu trei luni: ”Vom muri pe capete”
Medicul Alexandru Sava, de la Spitalul Municipal Carei, este recunoscut pentru mesajele sale dure, dar realiste, pe care le-a trimis în timpul pandemiei.

Încă din luna iulie, când cazurile nu erau la un nivel așa de ridicat ca în prezent, cadrul medical din Satu Mare avertiza despre situația gravă care urmează.

”Vom muri pe capete, din cauza incoștienței. Doar voi ne puteți ajuta! Fiți responsabili” Mască, distanțare și spălatul riguros al mâinilor. Încercăm să limităm și noi ceva?!”, este mesajul medicului din 22 iulie 2020.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close