Știrea zilei

Draga Olteanu Matei, la un pas să ia parte la tragedia din Piatra Neamț. A fost mutată de pe secția ATI cu câteva ore înainte de incendiu

Actrița Draga Olteanu Matei a fost la un pas să ia parte la tragedia care a avut loc seara trecută în Piatra Neamț, unde secția ATI a spitalului a ars în întregime în urma unui incendiu.

Actrița a fost transferată din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț la Iași, după ce aceasta a suferit o hemoragie digestivă superioară. Cu câteva ore înainte de tragedia de pe secția ATI, Draga Olteanu Matei a fost mutată. Actrița se află în continuare sedată și internată la Terapie Intensivă. Medicii i-au făcut și un test pentru a depista dacă are noul coronavirus. Rezultatul a ieșit negativ.

„Pacienta a fost adusă în Urgență de la Spitalul Piatra-Neamț, a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil cauza ar fi tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are pentru o afecțiune cardiovasculară. Este vorba și de o pacientă cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine. Este în anestezie terapie intensivă, a fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să fie stabilizată în continuare”, transmite șefa UPU Iași, arată Cancan.

PUBLICITATE

Medicii au reușit să o stabilizeze pe actriță. Mai mult decât atât, Draga Olteanu Matei suferă și de alte patologii, precum afecțiunile cardiovasculare și cele endocrine: “Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare”, a spus dr. Cimpoeşu.

Zece persoane au murit sâmbătă seara în saloanele ATI ale Spitalului din Piatra Neamț
În cursul serii de sâmbătă, în jurul orei 18.30, panica s-a instalat în Piatra Neamț: se anunța că secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț era mistuit de flăcări.

La fața locului s-au deplasat 5 autospeciale de stingere și o autoscară. La două ore de la tragedie, bilanțul persoanelor decedate a ajuns la zece, iar alte șapte fiind în stare gravă. De la anunțarea incendiului, pompierii au ajuns la spital în cinci minute.

PUBLICITATE

Autoritățile au demarat o anchetă și au deschis un dosar pentru a afla ce a produs, de fapt, explozia de pe secția ATI, acolo unde 16 persoane erau internate, fiind infectate cu noul coronavirus.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close