Știrea zilei

Un nou cutremur in Romania, in aceasta dimineata. Unde s-a produs seismul si ce magnitudine a avut

Un nou cutremur a avut loc in Romania. Seismul cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs, in aceasta dimineata, la ora locala 3:39, in zona Vrancea, judetul Buzau, potrivit anuntului publicat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adancime de 114 kilometri, transmite Agerpres.

Potrivit ultimelor analize, cutremurul s-a produs la 67 km est de Brasov, 72 km nord-est de Ploiesti, 121 km sud de Bacau, 123 km vest de Braila, 124 km nord de Bucuresti, 125 km vest de Galati, 145 km nord-est de Pitesti, 182 km est de Sibiu, 189 km nord de Ruse si 203 km sud-vest de Iasi.

PUBLICITATE

In doar cateva zile din iulie, Romania a avut parte de cinci cutremure cu magnitudini cuprinse intre 2,6 si 3,3 grade pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs in data de 31 ianuarie, in judetul Vrancea, la o adancime de 121 de kilometri, si a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimtit si la Bucuresti.

Cutremurul cu magnitudinea estimata initial la 5,4 si apoi revizuita la 5,2 pe scara Richter s-a produs in noaptea de joi spre vineri, 31 ianuarie 2020, anunta atunci Institutul National pentru Fizica Pamantului. Seismul s-a produs la adancimea de 121 de kilometri, in Vrancea, la ora 3:26 si s-a simtit destul de puternic si in Bucuresti: o miscare brusca, dar de scurta durata.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close