Știrea zilei

Anunt de ultima ora despre pensii! Ministrul Muncii va emite un ordin

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a anuntat ca zilele urmatoare va emite un ordin ce priveste recalcularea tuturor pensiilor. Acest proces este estimat ca va dura un an si jumatate.

Ministrul Muncii, despre punctul de pensie

“Pe legea 263 noi de fiecare data am spus ca putem sa majoram pensiile. Cu 40% nu, dar putem sa crestem punctul de pensie, asa cum am si facut-o. (…) Ideea unei majorari de pensii este ca ea sa conduca si la cresterea puterii de cumparare, nu la scaderea puterii de cumparare, saracirea oamenilor si explozia tuturor preturilor. Anul acesta planul este urmatorul, pentru ca vreau sa lasam orice logica politica la o parte si sa le spunem oamenilor cum stau lucrurile: incepem procesul de recalculare a pensiilor.

PUBLICITATE

In zilele urmatoare voi emite un ordin prin care se evalueaza toate dosarele de pensie, astfel incat ele sa fie pregatite ca pe o noua lege a pensiilor, bazata pe contributivitate si echitate in sistemul de pensii, sa putem ajunge, sper eu in maxim un an si jumatate, la o recalculare a tuturor pensiilor in Romania”, a declarat Raluca Turcan la B1 Tv.

Recalcularea presupune mai multe etape

Ministrul a explicat ca este vorba despre un proces care presupune mai multe etape, intre care un proces legislativ in cadrul caruia autoritatile vor “privi” si spre pensiile speciale. Raluca Turcan a mai spus ca in Romania exista 4,9 milioane de dosare de pensii in plata, iar 200.000 de dosare intra lunar in plata.

PUBLICITATE

“Aceste dosare intra in pregatire cu toate componentele pregatite, astfel incat in momentul in care agream prin lege formula pe care vom merge cu recalcularea pensiilor, ele sa poata sa fie automat recalculate. Pentru asta ne trebuie aproximativ o mie de persoane angajate in Casele de pensii pe perioada determinata, ne trebuie achizitionate echipamente, softuri si intregul proces este evaluat de specialistii din Ministerul Muncii la doi ani, eu i-am rugat sa faca lucrul acesta intr-un an de zile”, a mai spus ministrul.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close