Știrea zilei

Vladimir Găitan s-a stins la 73 de ani. Marele actor, răpus de o boală necruțătoare

S-a stins din viață actorul Vladimir Găitan. Avea 73 de ani și se lupta de multă vreme cu o boală necruțătoare. Fusese diagnosticat cu cancer limfatic.

Din păcate, acesta a decedat marți, 10 noiembrie. Lasă în urmă o carieră strălucitoare. Celebrul actor a jucat în peste 100 de filme.

”A fost un om plin de umor, uneori poate prea sarcastic. De multă vreme ne spunea că simte că o să ne părăsească. A fost un mare actor, un profesionist,” a spus la Realitatea Plus, actorul Valentin Teodosiu.

PUBLICITATE

Cariera lui Vladimir Găitan. A apărut în peste 100 de filme

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris actorul Vlad Rădescu, marți seară.

Vladimir Găitan s-a născut la Suceava. A avut o carieră bogată care a cuprins roluri în Ultima noapte de dragoste (1979), Duelul (1981), Năpasta (1982), Întunecare (1985), Oglinda (1993), Omul zilei (1997), 15 (2005), Femeia visurilor (2005).

PUBLICITATE

Pe 27 martie 2018 a primit premiul pentru întreaga activitate la cea de a XII-a ediție a Galei Gopo. A fost premiat și George Mihăiță, alături de care debutase în 1969.

Cine a fost Vladimir Găitan. ”Mă bucur că nu am fost uitat”

Acesta a debutat in cinematografie pe vremea când era student. A jucat în 1969 în Reconstituirea, în regia lui Lucian Pintilie. De atunci a fost unul din cei mai solicitați actori. A jucat în peste 100 de producții.

A avut o carieră bogată și pe scena teatrului și a apărut în seriale de televiziune. În 2001 a devenit director al Teatrului Nottara.

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

De ce boală suferea Vladimir Găitan

„Simt că sfârşitul îmi e aproape, de aceea nu vreau să ratez aniversarea teatrului, un eveniment de o asemenea anvergură. Iubesc acest teatru şi am fost ani de zile pe scena lui. Mă bucur că aici joacă şi fiica mea. Când am debutat a fost angajat şi un pompier, care la o primă repetiţie s-a urcat pe scenă şi i-a luat ţigara din gură unui coleg. A fost imediat dat afară că a îndrăznit aşa ceva. Mă bucur că am jucat ani de zile în piese importante pe scena teatrului şi că nu am fost uitat”, a declarat Vladimir Găitan pentru Ciao în 2019.

Din păcate, marele actor fusese diagnosticat de ceva vreme cu o boală incurabilă. Acesta suferea de cancer limfatic.

Pe 10 noiembrie 2020 marele actor s-a stins din viață. În februarie urma să împlineasă 74 de ani.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close