Știrea zilei

Alerta METEO de ultima ora! Cod rosu si portocaliu de viscol si ninsori. Rafalele vor depasi 100-120 km/h. Judetele afectate

ANM a emis ASTAZI, o avertizare nowcasting Cod rosu de viscol si intensificari, valabila pentru 9 judete din sud-estul tarii, precum si o avertizare cod portocaliu pentru 6 judete.

Astfel, potrivit meteorologilor de la ANM, incepand de astazi, de la ora 18.00, pana joi, la ora 08:00, 9 judete se afla sub avertizare Cod rosu de viscol puternic si intensificari ale vantului.

Este vorba de judetele Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Tulcea, scrie stirileprotv.

PUBLICITATE

Potrivit alertei data de ANM, in zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita, Arges, Brasov si Buzau vantul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusa spre zero. Rafalele vor depasi 100…120 km/h.

Potrivit alertei, in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Tulcea vor fi intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol si vizibilitatea redusa semnificativ.

ANM anunta Cod portocaliu de ninsori in 6 judete

PUBLICITATE

Tot miercuri, va intra in vigoare un cod portocaliu de ninsori viscolite si strat consistent de zapada in sase judete.

Avertizarea este valabila de miercuri, ora 17:00, pana joi, ora 08:00.

In jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinand scaderea vizibilitatii. In judetele Teleorman, Giurgiu, Tulcea si local in judetele Calarasi, Ialomita si Braila se va depune strat consistent de zapada.

Cod galben de ninsori pana joi

ANM a emis, de asemenea, o avertizare cod galben de ninsori viscolite pana joi dimineata, la ora 08.00.

In intervalul mentionat la munte, in nordul si centrul Moldovei, apoi si in regiunile sudice si sud-estice va ninge, se va depune strat de zapada, iar vantul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar in zona montana peste 70 km/h.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in regiunile vestice si local in centru cu viteze de 55…65 km/h.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close