Știrea zilei

Ce se întâmplă cu pensiile românilor? Mii de pensionari sunt afectați

Adrian Câciu avertizează că, se reintră în regimul sărăcirii excesive a pensionarilor, după aprobarea legilor bugetare.

Cunoscutul economist Adrian Câciu a anunțat că se transformă legea pensiilor, iar cei mai afectați vor fi românii cu pensii mici.

Se schimbă legea pensiilor?

PUBLICITATE

Printr-o postare pe internet, Adrian Câciu a avertizat marți seară că pensionarii cu venituri mici sunt cei mai afectați de legile bugetare propuse de Guvern și adoptate de Parlament.

”Din acest moment legea 127/2019 privind sistemul public de pensii este istorie. Odată cu aprobarea legilor bugetare fără acceptarea de amendamente se iese total din calendarul aplicării legii pensiilor. Se reintră în regimul saracirii excesive a pensionarilor cu menținerea inechitatilor. Cei mai loviți vor fi cei cu pensii mici.

Pentru ca guvernanții nu au acceptat nici macar cresterea nivelului indemnizației minime sociale(pensia minima) care rămâne înghețat la 800 de lei. Este dur ceea ce vă spun, dar asta este realitatea. V-au mințit în timp ce v-au furat voturile.

PUBLICITATE

Rămân bani mai mulți de furat pentru ei. Atât si nimic mai mult. S-a distrus convergența reală. Se începe divergența accelerata. Cei bogați se vor îmbogăți, cei saraci vor sărăci. Asta e!”, a scris Adrian Câciu marți pe Facebook.

Creştere economică de 4,31% prevăzută pentru anul 2021

Potrivit Capital.ro, marţi, plenul reunit al Parlamentului a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

S-au înregistrat 234 de voturi „pentru” şi 170 de voturi „împotrivă”. Proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern. Nu au fost adoptate amendamente.

“Bugetul general consolidat este construit pe un deficit estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.”

Pensiile vor fi recalculate

În umătorul an și jumătate, aproximativ cinci milioane de pensii din sistemul public urmează să fie evaluate.

Recalcularea pensiilor necesită multă forță de muncă suplimentară în casele de pensii de la nivelul întregii țări și reprezintă o procedură minuțioasă. Conform Ralucăi Turcan, mai mulți angajați ai inspectoratelor teritoriale de muncă vor fi detașați la casele teritoriale de pensii timp de o jumătate de an.

„Peste 70 de angajați din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detașați în casele teritoriale de pensii pentru o perioadă de până la șase luni, pentru a susține efortul de evaluare a dosarelor de pensii din toată țara”, apare într-o postare de luni a Ralucăi Turcan de pe pagina sa de Facebook.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close