Știrea zilei

Ironia destinului! S-a stins chiar în ziua de Crăciun, cu plămânii distruși, răpus de coronavirus

Valentin Handra, cel care a coordonat o viață Centrul Județean de Aparatură Medicală, aflat în subordinea Direcției de Sănătate Publică Arad, a murit chiar în ziua de Crăciun, răpus de coronavirus.

Valentin Handra a fost mereu pe baricade, el fiind responsabil cu întreținerea și repararea aparatelor de ventilat folosite inclusiv pe secțiile de ATI Covid. Din păcate, bărbatul nu a mai putut fi ajutat de către aparatele pe care chiar el le menținea în stare de funcționare.

Acesta a murit chiar în ziua de Crăciun, internat pe secția ATI 1 – non-COVID, a Spitalului Clinic Județean Arad, cu plămânii afectați integral în urma infecției cu noul coronavirus.

PUBLICITATE

Valentin Handra a fost confirmat pozitiv în urmă cu trei săptămâni, a făcut o formă agresivă a bolii care a necesitat internarea sa pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului COVID, unde a fost intubat. După ultimul test negativ, acesta a fost transferat la secția ATI non-COVID, însă plămânii săi au fost mult prea afectați pentru a mai putea lupta pentru viață, scrie Aradon.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș și-a exprimat regretul față de această nouă tragedie, provocată de pandemie:

„Am pierdut un om deosebit, un coleg de nădejde, alături de care am lucrat în primul val al pandemiei la repararea aparatelor de ventilat. A fost ani la rând coordonatorul Centrului Județean de Aparatură Medicală, un om de un profesionalism desăvârșit, apreciat de toți cei cu care a intrat în contact, de-a lungul activității sale. Este o pierdere imensă, tot sistemul medical arădean îi este recunoscător pentru implicarea sa și ne exprimăm regretul profund că nu-l vom mai avea alături de noi. Sincere condoleanțe familiei și celor apropiați!”

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close