Știrea zilei

Doctorul din Boston raporteaza o reactie alergica grava dupa ce a primit vaccinul Covid de la Moderna

Un medic din Boston a declarat ca a dezvoltat o reactie alergica severa la cateva minute dupa ce a primit vaccinul Moderna impotriva coronavirusului.

Cazul a fost primul de acest gen despre care s-a raportat ca este legat de vaccinul Moderna. Agentiile federale investigheaza cel putin sase cazuri care implica persoane care au suferit anafilaxie dupa ce au primit vaccinul Pfizer-BioNTech, care contine ingrediente similare, in primele cateva saptamani de la distribuirea in SUA.

Oficialii de la Food and Drug Administration si Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au discutat despre reactiile care implica unele dintre cazurile Pfizer, dar nu au stabilit daca un ingredient din vaccin a cauzat raspunsurile alergice. Cativa lucratori din domeniul sanatatii din Marea Britanie au experimentat, de asemenea, anafilaxie dupa ce au primit vaccinul Pfizer la inceputul acestei luni.

PUBLICITATE

Incidentul de joi l-a implicat pe dr. Hossein Sadrzadeh, oncolog la Boston Medical Center, care are o alergie severa la crustacee si a avut o programare pentru a se vaccina cu serul de la Moderna. Intr-un interviu, dr. Sadrzadeh a spus ca a avut o reactie severa aproape imediat dupa ce a fost inoculat. s-a simtit ametit, iar bataile inimii au inceput sa fie accelerate, scrie NYT.

Citeste si articolul : Cel mai grav bilant. Anuntul oficial al autoritatilor
Intr-o declaratie, David Kibbe, purtatorul de cuvant al Boston Medical Center, a confirmat ca dr. Sadrzadeh a primit joi vaccinul Moderna. Acesta spunea ca dr. Sadrzadeh „a simtit ca dezvolta o reactie alergica si i s-a permis sa se autoadministreze EpiPen personal. El a fost dus la sectia de urgenta, evaluat, tratat, observat si externat. Se descurca bine astazi ”.

Ray Jordan, purtatorul de cuvant al Moderna, a declarat joi seara ca nu poate comenta public un caz individual. Vineri, dl Jordan a adaugat ca echipa de siguranta medicala a companiei va examina problema si a adresat intrebari suplimentare oficialilor de la Operatiunea Warp Speed, programul federal care supravegheaza distributia vaccinurilor.

PUBLICITATE

FDA nu a comentat vineri despre noul raport.

Tom Skinner, purtator de cuvant al CDC, a declarat ca informatiile despre reactiile la noile vaccinuri vor fi postate pe site-ul agentiei incepand de saptamana viitoare. Belsie Gonzalez, o purtatoare de cuvant a CDC, a adresat intrebari suplimentare autoritatilor locale de sanatate publica.

Cu peste 1,1 milioane de injectii deja livrate in toata tara, reactiile alergice severe raman rareori si nu ar trebui sa provoace ingrijorare la majoritatea oamenilor, a spus dr. Merin Kuruvilla, alergolog si imunolog la Universitatea Emory. „Acest lucru nu ar trebui sa descurajeze persoanele care nu prezinta un risc crescut”, a spus ea.

Citeste si articolul : Ce pedeapsa va primi monstrul din Caracal! E cumplit sa auzi asta, dupa ce a curmat doua vieti, fara remuscare si fara mila
Dupa cazurile initiale care insoteau fotografiile Pfizer, CDC a emis sfaturi ca vaccinurile Pfizer si Moderna ar putea sa nu fie adecvate pentru persoanele cu antecedente de anafilaxie la ingredientele din ambele injectii. Anafilaxia, care se intampla in mod obisnuit in cateva minute dupa expunerea la o substanta declansatoare, poate afecta respiratia si poate provoca scaderi precipitate ale tensiunii arteriale, putand deveni in pericol viata.

Agentia a recomandat ca persoanele cu alte alergii sa astepte standardul de 15 minute dupa injectare inainte de a parasi locul de vaccinare. Oricine a avut anterior o reactie anafilactica la o substanta, inclusiv un alt vaccin sau medicament injectabil, ar trebui sa fie monitorizat pentru inca 15 minute.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close