Știrea zilei

Medicul Vlad Ciurea, mărturii despre coronavirus: ”Simțeam că parcă nu sunt eu”

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a relatat experiența prin care a trecut în momentul în care s-a îmbolnăvit cu noul coronavirus.

„Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins”, a spus Ciurea la Digi24.

În loc să se trateze acasă, așa cum au făcut multe persoane care s-au infectat fără să prezinte forme grave, doctorul a ales să meargă la spital unde a stat 6 zile.

PUBLICITATE

Lupta medicului Vlad Ciurea cu coronavirus

„Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a spus acesta, conform sursei citate.

Oboseala l-a determinat pe Ciurea să bănuiască că are ceva. S-a testat, iar testul rapid a ieșit pozitiv. A făcut apoi un test PCR, care a ieșit de asemenea pozitiv.

PUBLICITATE

„M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj acasă care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv”, a povestit medicul.

„Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!(…) Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”, a spus Ciurea.

Medicul crede că a scăpat de simptome mai grave pentru că a descoperit timpuriu infecția și s-a lăsat tratat.

„Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis: înving. Contează foarte mult starea psihică”, a spus el.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close