Știrea zilei

Anunt important pentru pensionari. Cu cat cresc pensiile de la 1 ianuarie. Alesii au hotarat!

Pensiile vor crește de anul viitor cu doar 8%. Asta au decis liderii PNL, USR PLUS și UDMR. Astfel, creșterea nu va respecta legea care impune majorarea cu 40%.

Alocațiile, în schimb, vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Asta înseamnă un plus de 24 de lei lunar. Prin urmare, nu vor fi dublate de la 150 lei la 300 de lei, așa cum prevedea legea. Următoarea etapă de majorare a fost stabilită de guvernanți peste 1 an și jumătate, adică de la 1 iulie 2022.

Pensia medie lunară din România a crescut

PUBLICITATE

Pensia medie 2020. Numărul mediu de pensionari a scăzut cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.-plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Numărul mediu de pensionari a fost de 5,125 milioane persoane, în scădere cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent; numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,675 milioane persoane, în scădere cu o mie persoane faṭă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.-plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent”, informează INS.

PUBLICITATE

Pensia medie din România a crescut cu 4,8%, la 1.505 lei

Pensia medie 2020. Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.454 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 51,9% (comparativ cu 51% în trimestrul precedent).

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close