Știrea zilei

Profesorul Ugur Sahin a facut anuntul asteptat de toata planeta. Cand va reveni viata la normal.

Profesorul Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului impotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer, a declarat intr-un interviu la BBC ca viata va reveni la normal abia de iarna viitoare.

Totodata, profesorul Sahin spune ca este increzator in vaccinul produs de BioNTech-Pfizer.

„Sunt foarte increzator ca transmiterea intre oameni va fi redusa printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a declarat profesorul Ugur Sahin intr-un interviu la BBC.

PUBLICITATE

Totusi, dupa ce luni a fost anuntat primul vaccin eficient, Sir John Bell, profesor de medicina la Universitatea Oxford, a sugerat ca viata ar putea reveni la normal pana in primavara . Cu toate acestea, prof. Sahin a declarat ca va dura mai mult.

Daca totul va merge bine, vaccinul va incepe sa fie administrat la „sfarsitul acestui an, inceputul anului viitor”.

Profesorul Sahin: Vara ne va ajuta, deoarece rata infectiei va scadea

PUBLICITATE

Profesorul Sahin a mentionat ca obiectivul este de a livra peste 300 de milioane de doze in intreaga lume pana in luna aprilie.

„Vara ne va ajuta, deoarece rata infectiei va scadea vara si ceea ce este absolut esential este sa obtinem o rata ridicata de vaccinare pana sau inainte de toamna / iarna anului viitor”, a mai spus profesorul Sahin.

De asemenea, profesorul a avertizat ca este extrem de important ca toate programele de imunizare sa fie finalizate inainte de sosirea sezonului rece din 2021.

Experienta Pfizer in ceea ce priveste vaccinurile de pe piata si actiunea rapida din partea autoritatilor de reglementare a contribuit la accelerarea procesului de dezvoltare in 10 luni, nu in ani, a precizat Sahin.

„Practic nu a existat timp de asteptare. Imaginati-va ca doriti sa ajungeti de la un capat la altul al Londrei si exista blocaje de trafic peste tot. Ai avea nevoie de o jumatate de zi. Pentru proiectul nostru, strazile erau goale.”

Intrebat daca vaccinul a fost la fel de eficient la persoanele in varsta ca si la persoanele mai tinere, el a spus ca se asteapta sa aiba o idee mai buna in urmatoarele trei saptamani.

Prof. Sahin a mai spus ca „efectele secundare cheie” ale vaccinului observate pana acum au fost o durere usoara pana la moderata in locul injectarii timp de cateva zile, in timp ce unii participanti au avut febra usoara pana la moderata intr-o perioada similara.

“Nu am vazut alte efecte secundare grave care ar duce la intreruperea sau oprirea studiului”, a adaugat el.

Vaccinul sau este unul dintre cele 11 aflate in prezent in etapele finale de testare.

Nu va fi eliberat pentru utilizare in Marea Britanie pana cand nu va trece testele finale de siguranta si nu va primi aprobarea de la Agentia de reglementare a medicamentelor si a produselor medicale (MHRA).

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close