Știrea zilei

Surpriza de Revelion pentru medicul erou Cătălin Denciu. Ce au făcut belgienii

Surpriză, chiar înainte de Revelion, pentru medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu. Presa din Belgia notează că gestul doctorului care a sărit în mijlocul incendiului pentru a salva pacienții, a emoționat întregul continent.

Astfel, medicul anestezist care a fost rănit grav în timpul incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț este considerat unul dintre eroii anului 2020 de către cei din presa belgiană. Doctorul Cătălin Denciu este lăudat pentru generozitatea şi profesionalismul său. Mai mult de atât, se pare că medicul român se află pe locul trei în topul întocmit de televiziunea belgiană.

Pe locul întâi este poziționat doctorul Li Wenliang din Wuhan, cel care a încercat să alerteze comunitatea internațională despre prezența coronavirusului. În final, Li Wenliang a devenit și el o victimă a bolii. Pe locul al doilea se află căpitanul Tom Moore, fost ofițer britanic, cunoscut pentru gesturile sale filantropice. Românul nostru ocupă poziția a treia în aceast onorant clasament, al eroilor.

PUBLICITATE

La mai bine de o lună de la tragedia care a marcat sistemul medical din România, eroul Cătălin Denciu se află, în continuare, internat la spitalul militar pentru arşi, „Regina Astrid”, din Bruxelles, Belgia.

Anul 2020 a fost foarte întunecat, dar unele personalități au ieșit în evidență și grație acestor eroi și eroine fiecare dintre noi poate avea mai multă încredere în umanitate și poate privi viitorul cu optimism”, spun jurnaliștii de la RTBF, potrivit Digi24.

Medicul erou nu va mai putea practica meseria pe care o iubește

PUBLICITATE

Din nefericire, actele de eroism se plătesc scump în viață, iar urmările incendiului rămân. Cătălin Denciu nu va mai putea niciodată să practice meseria pe care o iubește atât de mult, din cauza complicațiilor apărute și a faptului că medicul ar putea rămâne fără câteva degete. Cariera medicală a tânărului doctor s-a oprit brusc în ziua fatidica de 14 noiembrie 2020, când s-a prezentat pentru ultima oară la datorie, salvând pacienții din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Medicul erou este supravegheat de specialiștii sistemului medical din Belgia, însă șansele ca el să se recupereze complet sunt mici:

„Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale, pentru impact.ro.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close