Știrea zilei

Veste bună pentru pensionari. Se majorează pensiile. Anunțul Violetei Alexandru

Ministerul Muncii va fi condus în viitorul guvern, având la bază “determinarea ca pensiile să crească și în anii următori”, spune ministrul în funcție Violeta Alexandru.

Aceasta a mai precizat că Partidul Național Liberal nu s-a lansat niciodată în promisiuni care nu au ținut cont de posibilitățile bugetare.

Portofoliul va rămâne la liberali și în noua formulă guvernamentală, potrivit rezultatului final al negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare anunțat astăzi.

PUBLICITATE

Cel mai important pentru noi este să fim corecți cu pensionarii

“Ministerul Muncii va fi condus de un om care va avea grijă de banii publici, va avea grijă să fie un om corect, să acționeze, să muncească cu respect pentru pensionari, respectiv cu respect pentru toți cei care muncesc în această țară sau au muncit, adică pensionarii”, a precizat actualul ministru al Muncii într-o intervenție România TV.

Violeta Alexandru a adăugat că obiectivul principal al liberalilor este să ia decizii care să corespundă nevoilor pensionarilor, dar care să fie posibile în contextul economic actual.

PUBLICITATE

“În programul nostru de guvernare, care reprezintă fundamentul negocierilor noastre, scrie foarte clar faptul că avem determinarea ca pensiile să crească și în anii următori, ne dorim ca această majorare să acopere 100% rata inflației și minim 50% din rata de creștere a salariului mediu brut pe economie. Liberalii nu s-au lansat niciodată în promisiuni fără să țină cont de posibilitățile bugetare. Cel mai important pentru noi este să fim corecți cu pensionarii, să luăm decizii care să răspundă nevoilor lor, dar să luăm decizii care sunt posibile în contextul economic actual”, a mai precizat ministrul.

După mai multe runde de negocieri, USR PLUS, PNL și UDMR au depășit blocajele și au ajuns la un acord pentru formarea noului guvern.

Florin Cîțu este candidatul la funcția de premier, susținut de cele trei formațiuni politice, iar portofoliile în guvern se împart astfel: 18 ministere – 9 la PNL (Apărarea, Externele, Finanțele, Internele, Educației, Energiei, Culturii, Muncii și Agriculturii), 6 la USR PLUS (Justiției, Transporturilor, Fondurile Europene, Sănătății, Cercetării, Inovării și Digitalizării și pe cel al Economiei) și 3 la UDMR (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului și Ministerul Sportului și Tineretului).

Guvernul va avea doi vicepremieri, unul de la USR PLUS, celălalt de la UDMR.

Președintele Senatului va fi la USR, cel de la Camera Deputaților la PNL.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close