Știrea zilei

A fost demis. Decizie anuntata de Ludovic Orban

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a anuntat ca prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat din functie. Premierul a mentionat ca Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate in calcul pentru aceasta calitate.

“Am luat decizia de schimbare a prefectului Capitalei. Joi vom opera in Guvern aceasta schimbare”, a spus Orban, potrivit Agerpres

Guvernul a evaluat activitatea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, dupa ce acesta a declarat, intr-o emisiune televizata, ca nu cunoaste numarul de cazuri noi de imbolnaviri cu Covid-19 in Bucuresti.

PUBLICITATE

Presedintele Klaus Iohannis l-a criticat aspru pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, pentru modul in care a gestionat situatia din Bucuresti, care a trecut de rata de infectare de 3% la mia de locuitori si intra in scenariul rosu.

„Este de neinteles ca, desi am vazut zilnic o crestere importanta a numarului de cazuri de infectare, si era evident ca aceasta tendinta va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat in termeni clari, astfel incat populatia sa fie pregatita si sa stie la ce sa se astepte. Atitudinea Prefectului Capitalei si modul in care acesta a reactionat sunt inacceptabile si nu trebuie sa ramana fara urmari”, a s declarat Iohannis, acum doua zile.

Gheorghe Cojanu a motivat ca era la cumparaturi duminica, si din acest motiv nu a vazut bilantul oficial al Guvernului privind numarul de imbolnaviri, decese si rata de raspandire a noului coronavirus.

PUBLICITATE
PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close