SănătateȘtirea zilei

Avertismentul medicilor – Un nou simptom înșelător al coronavirusului a fost descoperit! La ce trebuie să fim atenți

Un nou simptom înșelător al COVID-19 a fost descoperit de către medici. Experții din India au declarat că au întâlnit pacienți cu Covid-19 care nu aveau manfiestările standard, dar care s-au confruntat cu probleme gastrointestinale.

Doctorii din Pune, India, declară că au înregistrat pacienți testați pozitiv cu noul coronavirus, după ce au prezentat doar simptome gastrointestinale. Ei nu au avut febră sau alte semne comune al infectării cu Covid-19.

Medicii au dat exemplu două cazuri asemănătoare, ca dovadă a noii descoperiri. Potrivit Times of India, pacienții s-au prezentat cu simptome precum dureri de burtă, vărsături și diaree.

PUBLICITATE

Primul bărbat a apelat la medici după episoade de vărsături și dureri abdominale. La prima investigație de laborator, s-a descoperit că pacientul suferea de pancreatită. Specialiștii care lucrau la acest caz erau incapabili sa descopere de la ce provenea această condiție. În urma unei radiografii, experții au descoperit semne ale prezenței virusului în plămânii acestuia.

Celălalt bărbat, în vârstă de 54 de ani, care suferea de diabet, s-a confruntat cu dureri de stomac și dificultate în a se deplasa și a fost nevoit să primească tratament. El nu avea frebră sau semne de dificultate în respirație, două dintre simptomele standard ale coronavirusului.

„Diareea, greața, vărsăturile și durerile de stomac trebuie reținute ca posibile simptome de Covid. Medicii trebuie să păstreze un indice ridicat de suspiciune atunci când pacientul prezintă simptome”, adaugă doctorul Parikshit Prayag, conform Times of India.

PUBLICITATE

Diagnosticarea simptomelor gastrointestinale înainte de cele respiratorii a devenit o metodă extrem de necesară pentru depistarea precoce a bolii, devenind o reală provocare pentru medici.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close