Știrea zilei

Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu va semna majorarea salariilor profesorilor și a pensiilor: „Nu există atâția bani”

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit și despre legea care prevede majorarea salariilor profesorilor și a pensiilor. Șeful statului a dat de înțeles că nu va semna proiectul, invocând lipsa banilor la buget.

Președintele României a vorbit, din nou, despre majorarea pensiilor, dar și despre a salariilor profesorilor. Recent, Parlamentul a votat o lege care prevede cu 25% mai mulți bani pentru dascăli și cu 40% mai mulți pentru pensionari.

Este un proiect care nu poate fi aplicat, chiar dacă toată lumea „își dorește” acest lucru, a explicat Klaus Iohannis.

PUBLICITATE

Klaus Iohannis așteaptă un „moment prielnic” pentru majorare

„Este o chestiune pe care am mai discutat-o. Este de dorit să crească salariile profesorilor și pensiile. Și eu mi le doresc și Guvernul. Au fost făcuți pași în acest sens. Chiar dacă ne dorim trebuie să ținem cont de context”, a precizat Președintele, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Klaus Iohannis a vorbit despre revenirea la starea de urgență, după un nou record negativ: „Vedem că numărul este în creștere”

PUBLICITATE

Astfel, șeful statului a spus foarte clar că nu există bani la buget, având în vedere contextul pandemiei, care a făcut o mare gaură în fondurile țării noastre. Drept urmare, trebuie așteptat „un moment prielnic”.

„Nu există atâția bani. Banii au fost reduși la un minim. Chiar dacă ne dorim trebuie să așteptăm un moment prielnic”, a mai menționat Klaus Iohannis.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close