Știrea zilei

Guvernul, veste bună pentru români. Cetățenii își vor putea cumpăra vechime pentru pensie

Veste bună dinspre Guvernul Ludovic Orban. Românii își pot cumpăra vechime pentru pensie, după ce noile reglementări din domeniul pensiilor publice au fost aprobate de Executiv.

Vineri, decidenții au adoptat o ordonanță de urgență care prevede că persoanele care au vârsta de pensionare şi un stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime.

Actul de lege în cauză stipulează că cei cărora le lipsesc ani de vechime la fondul de pensii îi pot cumpăra prin plata contribuțiilor lunare, plată stabilită prin raportare la salariul minim din perioada respectivă.

PUBLICITATE

Veste bună de la Guvernul. Românii își pot cumpăra vechime pentru pensie
După mai multe săptămâni ​de dezbateri, Guvernul a aprobat, la finalul acestei săptămâni, proiectul de OUG privind unele măsuri din domeniul pensiilor publice.

Potrivit proiectului de lege adoptat, persoanele care nu îndeplinesc condiția stagiului de cotizare pentru a accede la pensia pentru limită de vârstă sau anticipată, să contribuie la sistem prin plata contribuțiilor de asigurări sociale, pe o perioadă de 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială.

Ordonanța în vigoare vizează modificarea Legii 263/2010 privind sistemul public de pensii. ‘‘Prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă, în termeni populari, persoanele care au vârsta de pensionare şi au un stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime pentru completarea stagiului de cotizare, fie stagiul minim de cotizare, fie stagiul complet de cotizare de 35 de ani”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, vineri, conform Agerpres.

PUBLICITATE

Dancă: ”Proiectul repară o nedreptate pentru pensionari”

Același Ionel Dancă a mai spus că proiectul este unul foarte important în domeniul pensiilor, care vine “să repare o nedreptate pentru pensionarii care, din diverse motive, au stagiul de cotizare incomplet sau nu pot face dovada stagiului complet de cotizare”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close